HOE KAN IK BETALEN ?
 

HIER VINDT U ALLES

WAT U WILT WETEN 

Betaalmogelijkheden

Betalen aan de balie

Na ontvangst van uw aankoopoverzicht, kunt u vanaf de eerste donderdag na een veiling in Antwerpen op afspraak aan de balie betalen.  

U kunt betalen met een bank- of creditcard en tot €3.000,00 per koper per veiling in cash.

Wij accepteren geen cash betalingen bij bezorging ter plaatse.

Betalen per credit card

Aan de balie kunt u betalen met een VISA  of MasterCard. Live online bieders kunnen ons schriftelijk verzoeken om hun credit card te belasten. Zij kunnen ook betalen met AMEX of Discover.

Bankkosten zijn altijd voor rekening van de koper en de tarieven die Stripe berekent, vindt u op internet: 1.5% voor Europese kaarten en 2.9% voor niet-Europese en AMEX.

Betalen per bank

Wanneer u per bank betaalt, zenden wij u een ontvangstbevestiging. Na ontvangst van uw bevestiging bent u welkom uw wijn op afspraak af te halen vanaf de eerste donderdag na een veiling of we verzenden uw wijn.

Wij accepteren aan de balie geen digitaal afschrift van een bankoverschrijving als een bewijs van betaling.

Hoe snel moet ik betalen? 

Wanneer u bij ons loten wint, dient u die binnen 7 dagen na de veiling te betalen en wij betalen onze inbrengers binnen 21 dagen uit. Wanneer uw betaling na 14 dagen na een veiling nog niet is ontvangen, ontvangt u een additionele factuur voor opslagkosten, te rekenen vanaf de 3e dinsdag na een veiling. Het minimum bedrag is gelijk aan dat voor een maand opslag. 

We verzenden uw wijn onmiddellijk na ontvangst van uw betaling, tenzij u uw wijn afhaalt of de wijn wilt opslaan. Wanneer u op tijd betaalt, bieden we u 6 maanden lang gratis opslag, met uitbreiding van maximaal 45 dagen bij slechte weersomstandigheden. Daarna betaalt u opslagkosten. Ook wanneer u uw wijnen zelf afhaalt aan de balie, dient u uw betaling tijdig te voldoen.


Heeft de nieuwe OSS-regeling voor e-commerce invloed op mijn betaling?  

Ja, dat heeft deze regeling.

De OSS regeling is op 1 juli 2021 in de gehele EU van kracht gegaan. Ze geldt niet alleen voor particulieren. Ze geldt ook voor bedrijven wereldwijd. Ze geldt voor elke rechtspersoon zonder btw-registratie in de EU die een btw-plichtige lot koopt en 

  • dit wil laten afleveren in een land in de EU buiten België en die
  • géén gebruik maakt van een bonded warehouse.

U ontvangt voor uw btw-plichtige loten een aparte factuur. Uw factuur weerspiegelt uw wensen en is de basis voor uw betaling. U dient uw aankoopbewijs en/of factuur goed na te lezen omdat u uw factuur niet meer kunt wijzigen na de 15e na de maand van veiling, met inbegrip van de wijze van verzending/afhaling, wat de gevolgen daarvan ook maar zijn.

De meeste loten die op de veiling worden aangeboden zijn overigens margeloten. De aankoop van margeloten valt buiten de OSS-regeling en daar geniet u dus meer vrijheid.

Alles over de invloed van de OSS-regeling op levering en transport leest u hier per land in de EU.


Wat zijn de bankgegevens van Sylvie's? 

De bankgegevens van Sylvie's vindt u in de footer van onze facturen en aankoopbewijzen:  
 

  • IBAN BE11393050135248
  • Swift BBRUBEBB
  • ING Bank Kapellen met als adres:
  • Antwerpsesteenweg 38, 2950 Kapellen, Belgium

Wat doe ik als mijn factuur of aankoopbewijs moet worden aangepast ? 

U wordt geacht voorafgaand aan de veiling de juiste gegevens aan ons te verstrekken. Mocht er echter een wijziging nodig zijn, dan dient u deze door te geven binnen 14 dagen na de veiling via e-mail. Kijkt u daarom uw aankoopgegevens goed na opdat deze overeenstemmen met uw wensen.


Tot wanneer kan ik mijn factuurwijzigingen gratis doorgeven? 

U kunt uw factuurwijzigingen zonder additionele kosten doorgeven in de eerste 2 weken na de veiling. Daarna rekenen wij 15,00 administratieve kosten aan per te wijzigen veiling. Wijzigingen die echter na de 15e van de maand na veiling binnenkomen, kosten €150,00 per te wijzigen veiling. 


Moet ik betalen als ik oude facturen opvraag? 

Nee, die sturen we u toe zonder bijkomende kosten. De administratieve heffingen gelden enkel voor laattijdige wijzigingen van facturen of aankoopbewijzen. 


Mis ik nog informatie over prijzen en kosten wanneer ik deze pagina heb gelezen? 

Bij het onderdeel Levering & Transport vindt u alle mogelijke kosten van de veiling bijeen. Via de FAQ hebben we de terms en conditions op een bondige manier neergezet. U vindt er binnenkort ook informatie over de manier waarop btw wordt berekend. We raden u aan deze informatie tot u te nemen en bij vragen staan we voor u klaar via  e-mail.

Tarieven bij factuurwijzigingen na 26 augustus 2021

€15,00 per factuur

voor de wijziging van facturen na 14 dagen

 €150,00 per veiling

voor wijzigen van facturen na 15 dagen in de maand na de veilingmaand 

Geen wijziging mogelijk

 van facturen waarvoor de OSS-regeling geldt, anders dan tot de 15e van de maand volgend op de veilingmaand
 

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...