Jack Wiebers ‘Old Train Line’

Eind jaren ’90 besloot de Duitse whiskyimporteur Lars-Göran Wiebers om met ingekochte vaten een eigen serie whisky’s uit te brengen. Sinds dit succes weet ‘Jack’ de whiskywereld telkens te verrassen met buitengewone  bottelingen in beperkte oplages. Jack Wiebers Whisky World wordt door whiskykenners, -liefhebbers en -verzamelaars beschouwd als één van de beste onafhankelijke, kleinschalige bottelaars. 

Op de veiling
De op veiling aangeboden flessen komen uit zijn zogenaamde ‘Old Train Line’. Allen zijn ‘cask strength’ en zijn op Bourbon vaten gerijpt.

Lot 2940 en 2941 zijn loten met in beiden een fles 43 jaar oude ‘Single Blend’ van Ben Nevis. Van deze in maart 1970 gedistilleerde whisky zijn in 2014 door Jack Wiebers in totaal maar 206 flessen gebotteld. Slechts een handvol Schotse distilleerderijen was in de jaren ’70 in staat om whisky te maken in deze zeldzame ‘Single Blend’ stijl.

Lot 2940 bevat tevens een fles 48 jaar oude Invergordon ‘Single Grain’, die in 2013 eveneens in een beperkte oplage van 261 flessen is gebotteld. In lot 2941 wordt de eerder genoemde fles Ben Nevis gecombineerd met een 43 jaar oude fles Tomintoul. Deze laatste is eind 2011 uitgebracht in een wel zeer gelimiteerde oplage van maar 161 flessen.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...