18 flessen en 10 magnums Pierre-Yves Colin - Morey

Piere - Yves Colin - Morey

Pierre-Yves Colin is de oudste zoon van Marc Colin en wijnmaker bij Domaine Marc Colin van 1995 tot 2005 in Saint-Aubin. In die periode moderniseert hij het familiedomein.

Wanneer hij trouwt met Caroline Morey, dochter van wijnmaker Jean-Marc Morey, vestigen zij zich in Chassagne-Montrachet. Samen starten ze  in 2001 op kleinschalige basis als ‘micro-négociant’ het wijndomein Colin-Morey en kopen ze druiven op van bevriende wijnmakers.  

In 2005 kiest Pierre-Yves voor een solocarrière en begint met het maken van biologische wijn op 6 hectare wijngaard op zijn erfdeel. De wijngaarden van Pierre-Yves en Caroline groeien met 7 hectare in 2014 wanneer Caroline in Chassagne-Montrachet de wijngaarden van haar vader erft. Alles bij elkaar blijft de productie voor een twintigtal verschillende wijnen kleinschalig.

Het gebruik van licht getoaste en grotere eiken vaten ondersteunt het strakke handschrift van de wijnmaker. Naast de wijnen van Pierre-Yves zijn andere Bourgognes al snel opulent. Zijn wijnen behoren tot de meest strakke, minerale en frisse, met een prachtige structuur en spanning.

Vanaf het afgelopen decennium heeft Colin de kwaliteit van de wijn strak in de hand en dat is goed te merken aan de schamele beschikbaarheid van de wijnen en de prijzen die ervoor worden betaald.

Op de veiling
Op deze veiling vindt u naast een aantal fraaie flessen een magnum 2014 Meursault Perrières (Lot 1316) en zeer zeldzame magnums 2014 Chevalier-Montrachet (Lot 1247) en 2017 Bâtard-Montrachet (Lot 1249).
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...