Weingut Georg Breuer - Pioniers in droge Riesling

In het begin van de twintigste eeuw neemt Peter Breuer een in 1880 opgericht landgoed over in de Rheingau. Na overdracht aan zijn zoon Georg, en vervolgens in 1978 aan kleinzonen Bernhard en Heinrich, groeit het domein naar een omvang van 34 hectare.

De Breuers bezitten enkele van de steilste en best gedraineerde wijngaarden van de Rheingau. De vier topwijngaarden zijn Berg Schlossberg, Berg Rottland, Berg Roseneck in Rüdesheim en Nonnenberg als ‘monopole’ in Rauenthal.

De wijngaarden zijn voor  85% beplant met Riesling, 10% met Spätburgunder, 5% met Grauburgunder, Weissburgunder, de uiterst zeldzame Orleans en Heunisch (Gouais Blanc).

Bernhard Breuer produceert vanaf de jaren 80 droge Riesling van zo’n hoge kwaliteit, en met zo’n aansprekende expressie van het terroir, dat de wijn grote internationale waardering ontvangt. In die tijd was topkwaliteit droge Riesling baanbrekend. Vroeger was de premisse dat de beste Riesling wijnen aan de zoete kant van het spectrum zaten.  

Een volgende stap omhoog op de internationale wijnladder zet Theresa, de dochter van Bernard, die in 2004 na het plotseling overlijden van haar vader, op jonge leeftijd het domein voortzet. Ze schakelt vanaf 2006 over op biologische wijnbouw. De Breuers werken op een ambachtelijke wijze waarbij hun handmatige en strenge selectie van druiven leidt tot lage opbrengsten die ten gunste komen van de intensiteit van de wijn en een prachtige balans tussen zoet en zuur. Theresa gebruikt bij de vinificatie wilde gisten en laat vervolgens de wijn lange tijd rusten in oude eikenhouten vaten.

De droge Rieslings van Breuer zijn strak, puur, geraffineerd, eigen, mineraal en zeer geconcentreerd en met een groot bewaarpotentieel.

Op de veiling
Op deze veiling is er veel keuze in de topwijngaarden van de familie Breuer. Het sterkst en meest breed vertegenwoordigd zijn de immens krachtige en verfijnde wijnen van Berg Schlossberg, (Loten 2749, 2750, 2751 en in magnum formaat lot 2754).
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...