Domein E. Guigal

 “Nature can only be managed by obeying its laws !”

Met dat citaat van Francis Bacon opent het domein E. Guigal op de eigen website hun boodschap over wijngaarden.

De familie Guigal is in enkele decennia tijd uitgegroeid tot vaandeldrager van de noordelijke Rhônestreek en geniet een uitstekende reputatie onder wijnliefhebbers over de hele wereld, mede door hun schitterende wijnen van de Côte Brune en Côte Blonde.

Collectie 107 flessen
Op deze veiling vindt u een uitzonderlijke grote collectie van maar liefst 107 flessen.
U heeft een ongekende  keuze in de zogenaamde La-La cuvées, een bijnaam ontstaan door samentrekking van La Mouline, La Landonne en La Turque, die samen een mythische status hebben gekregen. Ze maken menig wijnkenner zwak in de knieën. Een deel van deze reputatie is te danken aan het feit dat deze wijnen zelfs in mindere jaren het verbazingwekkende vermogen hebben om buitengewoon veel wijnplezier te bieden.

Wijncriticus Robert Parker heeft deze wijnen enthousiast vele malen gezegend met zijn fel begeerde 100/100 Parker score. Parker was niet de enige lofzanger. Slechts weinig andere wijnen kunnen zich er op beroemen meer vlaggen te hebben veroverd.

Met zoveel bekroningen kan het Franse domein ongegeneerd de reputatie van wijngaard fluisteraar op zich nemen en Francis Bacon citeren. U bent nu in de positie hier zelf een oordeel over te vormen. Neemt u eens een kijkje bij de loten 1944 t.e.m. 1955 van de fantastische wijnjaren 1989, 1990 en 1991.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...