Emidio Pepe

Emidio Pepe's tijdloze Montepulciano d'Abruzzo

De Italiaanse Abruzzen is een wijnregio gevormd door grote co-operaties en bescheiden tafelwijnen. In 1964 besloot Emidio Pepe zich eigenhandig van dit imago af te zetten. Hij geloofde als één van de eersten in het geweldige bewaarpotentieel van wijnen gemaakt van lokale Montepulciano en Trebbiano druiven.

Met als basis het door zijn grootvader opgerichte wijndomein, begon Emidio onder zijn eigen naam met de hervorming van wijn uit de Abruzzen. Door het bezit van een geweldig terroir in combinatie met de ervaring die hij had opgedaan bij zijn vader en grootvader en zijn ultieme doel om grootse wijn te produceren, behoort Emidio nu tot de wijniconen van Italië.

Tot op de dag van vandaag houdt het wijnhuis tenminste de helft van elke oogst vast om in een aparte wijnkelder verder te laten rijpen. Ieder jaar wordt een beperkt aantal flessen uitgebracht om het vintagekarakter en het bewaarpotentieel tastbaar te maken. In de loop van decennia is er op deze manier een bibliotheek van jaargangen ontstaan.


Perfecte fles uit een superjaargang

Lot 2531 in de aanstaande juniveiling is een perfecte fles 1971 Montepulciano d’Abruzzo. Een vroeg en formidabel voorbeeld van het enorme potentieel en een attest van de grandioze kwaliteit waar Emidio Pepe voor staat. 1971 is een superjaargang. 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...