Château Lafite Rothschild 1986

Château Lafite Rothschild is één van de vijf Premiers Grands Crus Classées uit Bordeaux. Reeds sinds het einde van de 17de eeuw wordt de wijn van Lafite gelauwerd door koningen, presidenten en beroemdheden wereldwijd. In de classificatie van 1855 behaalt het prestigieuze domein uit de gemeente Pauillac de hoogste score. De wijnen van Château Lafite Rothschild staan bekend om haar ongenaakbare elegantie.

In 1868 komt het na vele wisselingen van eigenaren uit verschillende landen, in handen van Baron James de Rothschild en komt het domein in handen van zijn nazaten tot grote bloei. 

Op de veiling
Lot 1483 is een prachtige illustratie van wat dit domein kan bieden: een originele kist met 12 flessen uit het rijke en bejubelde wijnjaar 1986. Exceptioneel is de werkelijk perfecte staat van de flessen en vullingen, een overtuigend bewijs van de voortreffelijke kelder waarin deze altijd bewaard zijn gebleven.

De 1986 vintage behoort volgens diverse wijncritici tot de besten uit de jaren ’80 met een uitzonderlijk bewaarpotentieel. Robert Parker kent de wijn in de loop van de jaren meermaals 100 punten toe, terwijl Neil Martin in 2016 de wijn als volgend omschrijft:

“One of the most mineral-driven Lafites that I have ever encountered”
&
“It must rank as one of the finest wines from the estate”

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...