Domaine des Cavarodes - Etienne Thiebaud

Was Etienne als twintiger al veelbelovend aan het firmament van de Jura, inmiddels is hij een echte sensatie. 

Etienne Thiebaud begint in 2007, als 22-jarige, met Domaine des Cavarodes. Hij heeft het geluk enkele zeer oude percelen met wijnstokken tussen 60 en 120 jaar oud aan te kunnen schaffen. Deze percelen zijn aangeplant met verschillende bijzonder oude en zeldzame druivenrassen uit de Jura. Etienne bewerkt de wijngaarden, ca. 4,5 hectare in totaal, vanaf het begin op een biologische wijze.

Hij is zelf diepgeworteld in de beweging van de natuurlijke wijnen: de rode wijnen bieden sappige zuren door de ‘maceration carbonique’ en de witte wijnen zijn bijzonder expressief dankzij de toepassing van ouillage. Alle wijnen geven prachtig uitdrukking aan de kalksteen, klei en mergel van de noordelijke Jura.

Voor een klein Domaine maakt Etienne naar verhouding een breed scala aan wijnen, sommige genoemd naar grondsoorten of fossielen en andere naar de wijngaarden zelf. Opmerkelijk is zijn rode ‘field blend’, die in totaal 12 druivensoorten bevat (vergelijkbaar met ‘J'En Veux…’ van Ganevat). 

De wijnen van Domaine des Cavarodes zijn vrijwel onmogelijk te verkrijgen, maar wij geven u nu de kans om mee te bieden op een schitterende selectie!


 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...