Domaines des Miroirs

Domaine des Miroirs – Kenjiro Kagami

Kenjiro Kagami is ingenieur in Japan, totdat hij in 2002 besluit zijn liefde voor Franse wijnen om te zetten van droom in werkelijkheid. Hij vertrekt naar de Bourgogne, volgt een opleiding tot wijnmaker, en loopt stage bij Bruno Schueller in de Elzas, Thierry Allemand in Cornas en in de Jura bij Jean-François Ganevat.

Ganevat en Kagami kunnen zo goed met elkaar overweg dat, toen Ganevat vlakbij zijn eigen wijngaard een perceel van 3 hectare te koop ziet, helpt hij Kagami aan de koop. De gedeelde liefde voor het vak spreekt uit de overeenkomende stijl in wijnmaken: natuurlijk, zuiver en expressief.

De wijnen komen pas echt tot hun recht 4 tot 5 jaar na bottelen, zodat de typische zuren kunnen integreren. Alle wijnen worden daartoe ongefilterd opgevoed op houten vaten, zonder toevoeging van sulfiet.

Op de veiling

Van de zeer kleine productie, wordt ongeveer 80% uitgevoerd naar Japan. Er blijft dus maar bitter weinig wijn over om te verdelen over de rest van de wereld. Geen wonder dat de wijnen van Kenjiro Kagami zeer gezocht zijn. In onze oktober veiling vindt u 5 loten (2420 – 2424) van dit illustere wijndomein uit de Jura.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...