Een schitterende collectie Lamarein

Josephus Mayr

De familie Mayr bewerkt de spectaculaire hellingen van de Dolomieten al meer dan 10 generaties lang. Ze verbouwen in en rond Cardano (Alto Adige)alle gewassen om in hun eigen onderhoud te voorzien.

Zo maakt ze ook haar eigen wijnen van lokale druivensoorten waaronder Schiava en Lagrein. Van deze laatste wordt de unieke en zeldzame Lamarein gemaakt. De druiven groeien hier volgens het eeuwenoude pergola systeem, waardoor de bladeren maximaal aan de zon blootgesteld worden, en de druiven tegelijkertijd beschermd zijn tegen teveel zon of nachtvorst.

Josephus past elk jaar ook een groene snoei toe: de helft van de druiven wordt in juli reeds uitgedund om enkel de beste druiven over te houden voor zijn Lamarein. De oogst start doorgaans begin oktober, waarna de druiven in een ruimte met gecontroleerde luchtcirculatie gedroogd worden, zoals bij het maken van Amarone. Hierna volgt de vinificatie in roestvrij stalen vaten. De opvoeding van de wijn gebeurt met gebruik van een mix van oude en nieuwe eiken vaten.

Het resultaat is een wijn met een uniek bergkarakter: zoete donkere bessen, bloemen, mineralen en kruiden zijn slechts enkele van de aroma’s die uit het glas vloeien wanneer deze prachtige wijn zijn meeslepende persoonlijkheid laat zien. De combinatie van opulentie en frisheid is ongekend. Geen wonder dus dat de Lamarein door wijncritici als de top uit Alto Adige beschouwd wordt!
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...