Emmerich Knoll

Wie Oostenrijkse wijnen kent, noemt Emmerich Knoll vaak in een adem met andere grote wijnmakers, zoals Hirtzberger en FX Pichler. Dat is niet enkel te danken aan het opvallende klassieke label dat Sint Urbanus afbeeldt, de patroonheilige van de wijnboeren.

Knoll beschikt over fantastische wijngaarden in de Wachau zoals Schütt, Loibenberg en Kellerberg. Meer dan 90% hiervan is begeplant met Riesling en Grüner Veltliner, die hier een ideaal thuis gevonden hebben. Traditie en moderne verfijning gaan hier hand in hand: de Smaragd wijnen worden gevinifieerd in roestvrij stalen tanks, waarna ze verder opgevoed worden in grote, oude houten foeders. De Vinothekfüllung is een speciale selectie van de beste druiven uit de wijngaarden Schütt en Loibenberg.

Emmerich Knoll houdt zelf niet van overdreven, uitbundige wijnen. Strakke, geconcentreerde wijnen die hun kracht tonen - dat is het credo van dit landgoed. Ze zijn uniek in hun expressie en ontvouwen zich langzaam in het glas om een buitengewone complexiteit vrij te geven. De wijnen hebben een uitzonderlijk goed bewaarpotentieel en tonen hun unieke persoonlijkheid pas na enkele jaren tot zelfs enkele decennia kelderrust.  
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...