Maybach Family Vineyards Materium

De familie Maybach is al een eeuw synoniem voor vakmanschap op het gebied van luxewagens en uitvindingen. Wilhelm Maybach is goed voor een verhaal uit een spannend jongensboek dankzij zijn verweven levensloop met Gottlieb Daimler. Samen ontwerpen Wilhelm en Gottlieb o.a. spectaculaire motoren en Wilhelm ontwerpt de eerste Mercedes. Nu, meer dan honderd jaar later, is de naam Maybach, via de emigratie van zoon Karl naar de USA, ook een synoniem voor vakmanschap in de wijnbouw.In 2004 neemt de familie de bekende wijnmaker Thomas Brown in de arm om een ‘single vineyard’ Cabernet Sauvignon te maken. Het resultaat is er één van wereldklasse.

Mocht u de naam Thomas Brown bekend in de oren klinken, dan kan dat kloppen. Brown is een grote naam in Napa. Hij maakte en maakt voor diverse domeinen in Californië wijnen, zoals ook voor het domein Schrader. Het motto van Brown is dat de wijn de wijngaard moet weerspiegelen en niet de wijmaker. Hij doet dit met erkend succes: in 2010 wordt hij uitgeroepen tot ‘Wijnmaker van het Jaar’ door magazine Food & Wine.

De druiven voor Maybach Materium komen uit de ‘Weitz Vineyard’, in Oakville, het hart van de Napa Valley appellatie. Ook Screaming Eagle en Harlan Estate hebben hier hun thuisbasis. Hier wordt Cabernet Sauvignon van zeldzaam hoge kwaliteit verbouwd.

De eerste jaargang is dan ook meteen beloond met 95 punten door Robert Parker. Dit is echter maar het begin voor deze zeer exclusieve cuvée want zowel jaargang 2013 als 2014 hebben een perfecte score van 100/100 gekregen van Parker.

The flagship, the 2014 Cabernet Sauvignon Materium, represents 560 cases and achieved 14.8% alcohol after aging in 90% new Taransaud and Darnajou casks. Remarkably, the wine matches the perfect 2013, with extraordinary fragrance of blueberry, blackberry, forest floor, truffle, spring flowers and background barbecue smoke followed by a thick, unctuously textured, juicy, but incredibly well-balanced, intense wine. This is built like a skyscraper with enormous quantities of blueberry, blackberry and cassis fruit, well-integrated acidity and sweet, gentle tannins. This is an extraordinary effort from Maybach that can be drunk now or cellared for up to 30 or more years. – 100RP


De wijn is zeer schaars. Op deze veiling vindt u de jaargangen 2013 – 2016 en enkele ook in grootformaat.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...