Rotem Brakin & Mounir Saouma “Magis”

Met de ambitie top Bourgognes te maken van Chardonnay & Pinot Noir, richten de Libanese Rotem Brakin & Mounir Saouma in Beaune de micro-negiocant „Lucien Le Moine“ op. Ze kopen voor het maken van hun wijnen de druiven in van zorgvuldig geselecteerde percelen in de Côtes de Beaune en Côte de Nuits. We hebben het dan over het jaar 1999. Ze zijn succesvol, maar toch begint het na een tiental jaar te kriebelen om het volledige proces van het maken van wijn in eigen hand te hebben.

Ze gaan in eerste instantie op zoek naar wijngaarden in de Bourgogne, maar komen daar door de exorbitante hoge prijzen al snel op terug. Mounir begint een zoektocht in de Rhône en vindt in 2009 een verlaten wijndomein nabij Orange, met o.a. een perceel in de Lieu-dit Pignan. Hier kan hij zijn wijnmakers aspiraties uitleven en de resultaten vallen op.

Van de Pignan wijngaard maakt hij zijn elegante Châteauneuf-du-Pape ‘Arioso’. Daarnaast maakt hij een kleine oplage witte Châteauneuf-du-Pape ‘Magis’. De druiven komen uit de Lieu-dit ‘Pierredon’, met een ondergrond van kalksteen. Hier staat voornamelijk Grenache Blanc aangeplant, alsook Clairette, Roussanne en Bourboulenc. De druiven worden heel hard geperst waardoor er intenser contact is met de schil en daarna wordt de wijn 18 tot 24 maanden opgevoed op de lies, om maximale extractie te bekomen.

Het resultaat is een unieke witte Châteauneuf-du-Pape die vaak wordt vergeleken met top Bourgognes. Tevens scoort deze wijn steeds zeer hoge punten bij o.a. Robert Parker, Wine Spectator en Vinous.

Deep, rich and classy, with thrilling golden fruits, ripe peach, honeysuckle, brioche and salty minerality all emerging from the glass, this medium to full-bodied beauty hits the palate with a concentrated, rich profile that stays incredibly focused and classy. Showing serious length on the finish, this is a blockbuster white that does everything right. – 95RP

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...