Louis XIII

Het verhaal van de fameuze cognac geschiedenis begint in 1695 met de geboorte van Rémy Martin in Rouillac, een 25-tal kilometer van Cognac waar hij aanvangt als wijnboer. Wanneer Rémy 29 jaar is, start hij een handelshuis in Cognac en verkoopt cognac in bulk aan andere handelaars in binnen- en buitenland, zoals gebruikelijk was in die tijd.

In 1841 breekt Paul-Emile Rémy Martin met de familietraditie door zelf cognac te bottelen, onder de familienaam. Vanaf 1874 bottelt Paul-Emile ook een speciale selectie van z’n allerbeste en oudste vaten onder de naam “Grande Champagne Très Vieille – Age Inconnu”. Hij gebruikt dan al de kenmerkende flesvorm met ‘vinnen’ en het symbool van de ‘fleur-de-lys’: de Franse lelie die refereert aan vroegere Franse koningshuizen. 

De cognac Louis XIII in zijn kenmerkende Baccarat kristallen fles, wordt voor het eerst gebruikt in 1938 voor export naar Amerika. Het is de meest kostbare cognac die het huis Rémy Martin maakt.

Elk jaar selecteert de keldermeester hiervoor de beste vaten Eau-de-vie voor de productie van deze emblematische brandy. De jongste cognac voor de uiteindelijke blend is minstens 40 jaar gerijpt op eiken Limousin vaten, de oudste kan meer dan 100 jaar oud zijn.

Alles tezamen leidt dit tot een cognac waarover vanuit de internationale wijnjournalistiek steevast een lange woordenstroom volgt om alle smaakelementen maar te benoemen die herkenbaar zijn. Met veel plezier brengen wij daarom op onze decemberveiling deze cognac onder uw aandacht.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...