Bruno Giacosa Barolo Riserva ‘le Rocche del Falletto’ 2007

Een van de grootste namen in Piemonte is zonder twijfel Bruno Giacosa. Als hij 15 jaar oud is, is het rond 1940 te onveilig om naar school te gaan en begint hij al als inkoper van druiven voor zijn vader.

De familie maakt wijn van aangekochte druiven en vader Giacosa leert hem de druiven te beoordelen in het veld alvorens de druiven te kopen. Vanaf 1964 wil Bruno een hogere kwaliteit wijn maken en begint hij - als eerste in Piemonte – zelf wijnen te bottelen van ‘single vineyard’ cru’s uit de appellaties Barolo en Barbaresco. Hij neemt de leiding in de kelders. Pas in 1982 koopt hij zijn eerste eigen wijngaard aan: de ‘Falletto di Serralunga’.

Bruno Giacosa staat tijdens zijn leven (hij is in 2018 overleden) bekend als een extreme perfectionist. De wijnen van de eigen wijngaarden, waarbij het fruit van de verschillende percelen niet wordt samengevoegd, brengt hij onder een ander label op de markt dan de aangekochte druiven.

 ‘Le Rocche del Falletto’ is zijn meesterstuk. De druiven komen van een apart perceel ‘le Rocche’ binnen de ‘Falletto’ wijngaard. Hier staan de oudste wijnstokken aangeplant die de beste druiven voortbrengen.

Lot 1826
Elke jaargang gooit zeer hoge ogen bij de wijncritici, zo werd de 2007 Barolo Riserva ‘le Rocche del Falletto’ op deze veiling bekroond met 98 punten door Antonio Galloni en 100 punten door James Suckling! Wat lot 1826 echt uniek maakt, is het formaat van 3 liter waarvan er slechts 200 gemaakt zijn.  
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...