De Jura blaast u van uw voeten

Nooit eerder konden wij bij Sylvie’s Wine Auctions zo’n groot aanbod aan Jura wijnen voorstellen. De wijnen uit deze streek worden steeds populairder, en terecht. Hun puurheid is voor velen een belangrijke reden om deze prachtige wijnen te verzamelen. Door de zeer beperkte oplages van vele van deze Jura-wijnen merken we ook een enorme stijging in hun prijzen, waardoor deze wijnen nu ook geschikt zijn als investering.
 
Wij bieden u niet minder dan 116 loten (1836 tot en met 1921) met bekende namen als Ganevat, Puffeney en Tissot komen aan bod, maar ook opkomende sterren als Domaine des Cavarodes en Bruyère & Houillon. Deze laatste belichten we graag voor u.
 
Bruyère & Houillon – Lot 1847 tot en met 1876
 
Renaud Bruyère leert de stiel bij Stéphane Tissot, terwijl Adeline Houillon bij het huis Pierre Overnoy aan de slag is, net zoals haar broers Emmanuel en Aurelien. Het wijn maken zit hen in het bloed en samen beslissen ze om een eigen domein te starten met als basis het dorpje Pupillin, ook bekend als “de hoofdstad van de wereld voor Ploussard”. Een ongelooflijke prestatie voor een dorp dat nog geen 250 inwoners telt!
 
In 2011 beginnen ze met een perceel van 0,75 hectare beplant met Chardonnay, Savagnin & Trousseau in de lieu dit “Les Tourillons”, gelegen in Arbois. Van deze eerste jaargang bottelen ze slechts 250 flessen rood en ongeveer 700 flessen wit. In 2012 kunnen ze 2 hectare in Pupillin bemachtigen waarop ook Ploussard aangeplant staat. Daarmee stijgt de productie tot ca. 3500 flessen. Nog eens een jaar later, komen daar nog eens iets meer dan 2 hectaren bij waardoor de totale, en huidige omvang op iets meer dan 5 hectaren komt.
 
Zoals velen in de Jura bewerken ze hun wijngaarden op biodynamische wijze en interveniëren ze zo weinig mogelijk bij het wijn maken zelf. De rode cuvées zijn begiftigd met de fruitige, delicate toetsen die de Jura wijnen kenmerkt. De witte wijnen zijn vol, met een heerlijke minerale fraîcheur die bewaard wordt door de ouillage.
 

“Biodynamie is een unieke wetenschap, uniek voor de persoon die ze beoefent. Alles is gebaseerd op de intuïtie van het moment. Het is een deel van de oneindigheid dat wordt onthuld aan de oplettende wijnmaker.” - Renaud Bruyère

 
Wanneer u zoekt naar de verkrijgbaarheid van de wijnen op deze veiling, zult u ontdekken hoe schaars ze zijn.

 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...