Thomas H. Handy

Thomas H. Handy "Straight Rye Whiskey" van de Buffalo Trace Distillery is vernoemd naar een barman uit New Orleans die als eerste Rye whiskey gebruikte in de Sazerac Cocktail. Deze authentieke Amerikaanse Rye whisky is een symbool van de geschiedenis van New Orleans en rijk van smaak. Tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten (1920 - 1933) kreeg de Buffalo Trace Distillery als een van de weinige stokerijen een vergunning om de distillatie voort te zetten, waardoor het nu de oudste continu werkende whiskystokerij in de Verenigde Staten is.

Deze zeer begeerde en uitermate beperkte editie wordt maar 1 keer per jaar op de markt gebracht.

Keldermeester Harlen Wheatley selecteert de vaten handmatig, omdat enkel de beste Rye vaten goed genoeg zijn voor deze uitzonderlijke release.
 
Hij gebruikt hiervoor vaten van 200 liter waarvan er maximaal tussen 50 en 75 vaten worden gevuld. Deze ongefilterde Straight Rye Whiskey wordt rechtstreeks vanuit het vat gebotteld, onverdund en ongefilterd, net zoals dat meer dan een eeuw geleden ook gebeurde.
 
Tijdens de rijping van minimaal 6 jaar vervliegt er ongeveer 32% van de totale hoeveelheid Rye whiskey en dit vormt het zogeheten “Angel Share”.
 
Op de veiling
Op de veiling vindt u verschillende releases in de loten: 3361 tot en met 3364
 
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...