1990 Brunello di Montalcino

Het wijnbouw avontuur van Soldera begint in 1970 wanneer Gianfranco Soldera en zijn vrouw Graziella van Milaan naar Montalcino verhuizen na de aankoop van de boerderij Case Basse. Het is bekend dat Soldera in die jaren een grenzeloze passie heeft voor de grote wijnen van de Langhe, en wie weet wat er uit de bus zou zijn gekomen als hij een wijngaard in Barolo had gekocht in plaats van in Montalcino…

Het domein bestaat uit twee wijngaarden “Intistieti” en “Case Basse”, die samen ongeveer 8 hectaren beslaan, enkel aangeplant met Sangiovese. Gianfranco wil hier een “natuurlijke” Brunello produceren, zonder interventie in het wijnmaken en wordt, al doende, een van de pioniers van de natuurlijke wijnbeweging. 

De 1990 Brunello di Montalcino is de eerste Brunello die Soldera maakt. Voor die jaargang maakt hij zijn Brunello’s met fruit uit Intistieti. Jaargang 1990 is uitgegroeid tot een must-have klassieker voor elke wijnliefhebber.
 
 
 

 “The 1990 Brunello di Montalcino, from my cellar, is extraordinary. I tasted the wine alone, I would say it is the single greatest Brunello I have ever had. The fruit is so dense, vibrant, pure and layered. Wow. ” - 97/100, Antonio Galloni
 

 
There's no point to beat about the bush, the late Gianfranco Soldera's Brunello di Montalcino’s, are among the sexiest, most iconic and exciting wines in the entire wine world.
 
You will find this classic Brunello in lots 2456, 2457 and 2458.
 
 
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...