Klaus Peter Keller

Het verhaal van de familie Keller begint in 1789, wanneer Johann Leonhard Keller Zwitserland verlaat en zich vestigt in Dalsheim, een rustig dorpje in Rheinhessen in de buurt van de Rijn. Niet veel later kan Johann door zijn goede betrekkingen met de plaatselijke geestelijken, de wijngaard “Dalsheimer Oberer Hubacker” overnemen van de abdij.  Nog steeds is de wijn die men van deze wijngaard van 4 hectaren maakt, synoniem voor top Riesling.

Het is echter pas sinds begin jaren 2000 dat het domein zo gekend en geroemd is. Onder leiding van Klaus Peter, die stage loopt bij o.a. Armand Rousseau, worden droge wijnen van wereldklasse gemaakt die de reputatie van de Liebfraumilch, waarvoor deze regio van oudsher bekend stond, ver overstijgen.

De Rieslings van Keller, met daaronder 5 Grosse Gewächse (GG) , spreken voor zich en zijn van een ongekende zuiverheid. Ook zijn ze bijzonder geconcentreerd en vol fruit en mineralen. Niet voor niets noemt Jancis Robinson hen “de Montrachets van Duitsland”.

Ook de Pinot Noir weet Klaus Peter naar zijn hand te zetten in de Grosse Lage “Burgel”. Zelf noemt hij deze wijn zijn “rode Riesling”. Het is een verfijnde wijn met veel fruit, diepe mineraliteit en grote elegantie.
 
In deze veiling
In deze veiling vindt u meer dan 580 flessen, magnums en dubbele magnums van de meester van de Duitse Riesling. Een eerste reeks kunt u vinden in loten 2818 tot en met 2825.

Daarnaast bieden wij een unieke verzameling uit één kelder aan in loten 2987 tot en met 3199. Deze collectie werd in perfecte omstandigheden bewaard en omvat alle grote namen van Keller: Brugel, Kirchspiel, Hubacker, Morstein, Pettenthal, Abtserde, G-Max alsook enkele Keller kisten “Von den Grossen Lagen”.

Dankzij het overvloedige aanbod afkomstig van deze bijzondere single cellar, kunt u wijnen van Keller kiezen en kopen naar hartenlust en dat zult u waarschijnlijk niet snel weer meemaken.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...