Mythische Vosne Romanée Aux Malconsorts

Alfred Cathiard, de grootvader van Sylvain, koopt begin jaren 1930 zijn eerste wijnstokken in Vosne, na een loopbaan bij Lamarche en het prestigieuze Domaine de la Romanée-Conti. Hij vernoemt het domein naar zichzelf en zijn vrouw: “Cathiard – Molinier”. De druiven worden dan nog verkocht aan négociants, zoals dat gebruikelijk is in die tijd.

In 1969 neemt André Cathiard het roer van zijn vader over en begint zijn eerste wijnen zelf te bottelen. Een jaar later krijgt hij de kans om een perceel van 0,75 hectaren over te nemen in de Premier Cru Aux Malconsorts, gelegen naast de beroemde Grand Cru wijngaard La Tâche. In 1972 volgt een volledige herbeplanting van dit perceel. Het zijn deze stokken die zoon Sylvain later tot één van de meeste gezochte wijnmakers van Bourgogne maken.

Sylvain komt in beeld in de jaren 1980 en neemt het domein formeel over vanaf 1995, wanneer zijn vader met pensioen gaat. Op dat moment wordt de naam veranderd van “Cathiard – Molinier” naar “Domaine Sylvain Cathiard”. Sinds het begin van de jaren 2000 worden de wijnen van Sylvain door meerdere critici geprezen omwille van hun uitzonderlijke textuur, fraîcheur en harmonie. De wijnen zijn zeer beperkt verkrijgbaar door de kleinschalige productie.

U vindt de mythische Malconsorts bij de loten 1218 tot en met 1225.
 

“Do I need to tell you how much I adore Sylvain Cathiard’s wines? It’s the intensity and focus that set Cathiard apart, wines with supreme definition and purity that seduce the palate like a beautiful courtesan. This producer comes highly recommended from top to bottom.” – Neal Martin

 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...