La Fleur-Pétrus 1950

1950 La Fleur-Pétrus

Dit gekende chateau, ligt geprangd tussen zijn bekende buren Château Lafleur & Petrus op het plateau van Pomerol. Vandaar ook de naam: La Fleur-Pétrus.

Het chateau en de bijhorende wijngaarden zijn in de loop van de tijd vaak van eigenaar gewisseld, zo is het eind jaren 1940 in handen van de familie Garet. Jean Pierre Moueix neemt het domein begin jaren 50 over, koopt grond bij van Château Le Gay,  en heeft al een hand in de uitstekende jaargang 1950. Deze flessen zijn zeer moeilijk te vinden, en wij kunnen u nu 4 flessen aanbieden in lot 17.

Het jaar 1950 is een bijzonder jaar in de Bordeaux. De zomer kent een droge, warme maand juni waarop haast perfecte maanden juli en augustus volgen met droog weer en aangename gemiddelde temperaturen rond 20-22 graden Celsius. Alles wijst erop dat 1950 een grote jaargang wordt met rendementen die 2 maal hoger zullen liggen dan in 1949,  totdat de regens komen tijdens het oogsten.

In de Pomerol weet men aan de nadelige gevolgen hiervan te ontsnappen doordat de wijngaarden daar steevast als eerste worden geoogst. Dit is te danken aan de vroeg rijpende Merlot die hier zijn spirituele thuisbasis kent op het unieke terroir, bestaande uit grind en diepe klei op ijzerrijke ondergrond.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...