1989 Château Clinet

Het domein is een van de oudste in Pomerol en de eerste aanplant van de wijngaard kan getraceerd worden naar 1785. Château Clinet heeft steeds een standingvolle reputatie gehad, maar de beste wijnen worden gemaakt vanaf eind jaren 1970 wanneer Jean-Michel Arcaute, later erkend als een groot visionair, er algemeen directeur wordt.

Hij gooit het roer helemaal om met als doel Château Clinet weer aan de top van de appellatie te krijgen. Zo plant hij meer Merlot aan ten nadele van Cabernet Sauvignon, begint met een groene oogst en laat alle druiven rijper en met de hand plukken. Dat plukken van druiven met de hand was een stille revolutie voor Bordeaux, waar industriële productiemethodes de bovenhand hadden genomen.

Ook neemt hij Michel Rolland aan als consultant, die in 1984 een statement voor kwaliteit maakt door de volledige oogst af te keuren! Enkele jaren later zal die zelfde Michel Rolland ervoor zorgen dat Château Clinet terug aan de top komt te staan.

De zomer van 1989 was ongekend warm, de warmste zomer sinds 1947, waardoor de oogst zijn start kent op 31 augustus. De Merlot, een vroeg rijpende druif, doet het weer uitstekend in dit warme jaar, zeker in Pomerol. De beste wijnen van dit hete jaar komen dan ook uit dat gebied, met als absolute uitschieters Petrus en Château Clinet.

Deze mythische jaargang wordt dan ook niet minder dan 3 maal beloond met een perfecte score door Robert Parker!

“One of the great modern-day Bordeaux, the 1989 Clinet is a spectacularly concentrated, full-bodied, multi-dimensional wine. This is the stuff of dreams .”  100/100, Robert Parker


Uw droom kan werkelijkheid worden. U vindt Château Clinet 1989 bij de lotnummers 198 en 199.

 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...