Jean-Yves Bizot

Als je ergens 3 flessen Domaine Jean-Yves Bizot te koop vindt, mag je blij zijn. Op deze veiling staan er maar liefst 83 plus een magnum !

Dit zeer exclusieve familiedomein in Vosne-Romanée wordt in 1995 terug tot leven gewekt door Jean-Yves Bizot. Zijn vader had de ca. 2,5 hectare steeds in bruikleen gegeven aan derden, om zich te focussen op zijn werk als arts, net zoals Jean-Yves’ grootvader dat had gedaan.

Hoewel Jean-Yves aanvankelijk geoloog wil worden, verdiept hij zich na zijn studie in de oenologie en brengt zijn groeiende belangstelling voor de wijn hem terug in de wijngaarden. De Bourgognes uit de jaren 70 en 80 die hij in zijn studietijd proeft, bekoren hem helemaal niet waarop hij besluit zelf wijn te gaan maken volgens de methodes van weleer.

Hij stopt alle gebruik van chemische middelen voor zover mogelijk ('lutte raisonnée), past een gisting met hele trossen toe en gebruikt geen sulfieten bij de vinificatie noch bij de botteling van zijn wijnen. De resultaten blijven niet onopgemerkt en al gauw wordt Jean-Yves een van de rijzende sterren in Bourgogne. Nu, 25 jaar later, staan de wijnen bekend om hun puurheid, subtiliteit en elegantie maar ook om hun onvindbaarheid.

Hij maakt 2 witte cuvées van zeer kleine percelen nl. Bourgogne Blanc ‘Les Violettes’ (0,14ha) en Bourgogne Hautes Côtes de Nuits Blanc (0,2ha). Daarnaast zijn er de rode cuvées: Bourgogne Rouge, Bourgogne ‘Le Chapitre’, Marsannay ‘Clos du Roy’, Vosne-Romanée, Vosne-Romanée ‘les Jachées’, Vosne-Romanée ‘les Réas’, Vosne-Romanée 1er Cru ‘Elise Fermouche’ & Echézeaux Grand Cru.

De oplages zijn zeer beperkt en steeds meteen uitverkocht, we zijn dan ook bijzonder opgetogen om u 83 flessen en 1 magnum te mogen aanbieden in onze april veiling (lot 1590 – 1633) !
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...