Comm. G.B. Burlotto

Burlotto is een historisch belangrijke producent in Piemonte en een high flyer. Het wijnhuis wordt in 1850 opgericht in Verduno als voortzetting van een reeds bestaande boerderij. Giovan Battista Burlotto wordt de wijnmaker en zal dit meer dan 70 jaar blijven, tot aan zijn dood in 1927.

Hij zorgt voor een hele omwenteling in Barolo door als eerste in de streek zelf wijn te bottelen. Tevens is hij zo overtuigd van de kwaliteit van zijn wijnen dat hij ze voorstelt in verschillende internationale wijncompetities. Met succes, want hij behaalt vele medailles en wordt hofleverancier van het Huis van Savoye, het toenmalige koningshuis van Piemonte, en later het eengemaakte Italië. Als erkenning voor zijn tomeloze inzet, krijgt hij de titel ‘Il Commendatore’.

Na zijn dood geraakt het huis in de vergetelheid en het is de achter-achter-kleinzoon, Fabio Alessandria, die de top crus Monvigliero en Cannubi terug op de kaart zet. Ook maakt hij nog steeds een Barolo ‘Normale’ zoals zijn voorvader ‘GiBi’ dat deed. 

Jaargang 2016 blijkt de goede reputatie van Fabio te bevestigen, hij krijgt bij Robert Parker 100/100 voor de Cannubi en 99/100 voor de Monvigliero! Bij Vinous geeft Antonio Galloni beide cuvees 100/100!

“Rose petal, verbena flower and lilac open the spectacular bouquet of the Comm. G.B. Burlotto 2016 Barolo Cannubi. This wine is aromatically stunning. It shows fluid movements and deep inner sensuality, wrapping carefully over the palate with delicate softness and silkiness.” – RP 100/100


U vindt op deze veiling diverse wijnen van Burlotto, waaronder jaargang 2016, terug in loten 2951 – 2959. 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...