Screaming Eagle

Sinds de eerste jaargang in 1992, staat deze cultwijn op het verlanglijstje van veel wijnliefhebbers. Slechts weinigen krijgen echter de kans om deze spectaculaire Cabernet Sauvignon te proeven. U vindt in deze veiling 2 kisten van 3 flessen uit 1998 (lot 3439) en 1999 (lot 3440) om aan uw wijncollectie toe te voegen.

Het domein wordt in 1986 opgericht door Jean Phillips en Tony Bowden. De wijngaarden in Oakville, Napa Valley, staan dan nog voornamelijk beplant met witte variëteiten op een klein stukje Cabernet Sauvignon na (0,40ha). De witte druiven worden verkocht aan andere wijnmakers, de Cabernet wordt door hen zelf gevinifieerd bij wijze van experiment.

Richard Peterson (van o.a. Beaulieu  Vineyards) wordt als consultant aangezocht, maar mevrouw Phillips heeft meteen een connectie met Richard’s dochter, Heidi Peterson-Barrett. Zij is op dat moment als wijnmaker/consultant aan de slag bij Dalla Valle. Jean overtuigt haar om ook bij het dan nog onbekende Screaming Eagle aan de slag te gaan.

Samen zorgen ze ervoor dat de wijn naar het rijk der supersterren wordt gekatapulteerd: de ‘maiden vintage’ wordt bij de lancering meteen met 99 punten bekroond door Robert Parker. In 1995 worden de witte druiven gerooid en komt er nieuwe aanplant van Cabernet Sauvignon, Merlot en Cabernet Franc (sinds 2006 staat er ook een klein beetje Sauvignon Blanc aangeplant).

Sindsdien zijn de naam en faam blijven groeien en is de prijs een veelvoud geworden van de eerste jaargang, die voor 50 dollar op de markt werd gebracht.

“[The 1999] …boasts an opaque purple color along with a gorgeously pure nose of creme de cassis, charcoal, and floral characteristics. The wine is opulent, dense, and rich, with exceptional purity, a viscous texture, and impressive underlying tannin that frames its large but elegant personality.” – Robert Parker 97/100

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...