Château Haut-Brion 1989

Het gezegende jaar 1989 was een uiterst warme in Bordeaux waardoor de oogst reeds begon op 31 augustus. We moeten al teruggaan tot 1893 om een vroegere startdatum van de oogst te vinden!

Hoewel het weer uiterst gunstig was voor de rijping van Cabernet Sauvignon en Merlot is er maar een handvol domeinen in geslaagd om het beste uit de druiven te halen. Zo is Château Haut-Brion ongetwijfeld één van de hoogtepunten van de vintage. Robert Parker is al van de eerste proefsessie overtuigd en geeft de wijn meteen 100 punten! Die score bevestigt hij nog 6 keer in de loop van de jaren.

This continues to be one of the immortal wines and one of the greatest Bordeaux wines of the last half-century. Consistently prodigious and almost a sure bet to top the scoring card of any blind tasting of this vintage as well as other years, the 1989 Haut-Brion is a seamless, majestic classic, and a tribute to this phenomenal terroir and its singular characteristics. – 100/100, Robert Parker

Château Haut-Brion 1989 is dan ook een wijn die hoog op het verlanglijstje prijkt van elke wijnliefhebber! U vindt 10 flessen van deze topwijn in 3 loten in onze augustus veiling: lot 599, 600 en 601.

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...