Dujac delirium

In 1968 beslist Jacques Seysses om de koekjesfabriek van de familie achter zich te laten en zich volop te storten op het wijn maken. Hij heeft dan al 2 oogstseizoenen achter de rug onder de vleugels van Gérard Potel van Domaine de la Pousse d’Or en neemt de wijngaarden over van Domaine Graillet in Morey-Saint-Denis. Hij noemt het Dujac, als in ‘het Domein van Jacques’.

Sinds 1998 is zoon Jeremy mee de drijvende kracht achter het domein, met hulp van zijn vrouw Diana en zijn broer Alec. Om de kwaliteit van de wijnen te garanderen en naar een nog hoger niveau te tillen, begint het team te experimenteren met biologische methodes en vanaf 2011 zijn ze volledig biologisch gecertifieerd.

De filosofie van het domein is om het beste van het terroir naar boven te brengen in alle wijnen en het fruit voor zich te laten spreken. En dat lukt hen zeer goed want de critici zijn zeer lovend over de stijl die zich best laat omschrijven als: evenwichtig en elegant, met fraîcheur en soepele, goed geïntegreerde tannines. Top cuvées van Dujac zijn de Grand Crus Clos Saint-Denis en Clos de la Roche.

Met meer dan 200 flessen Dujac in onze oktober veiling, is dit de grootste collectie Dujac die we ooit hebben mogen aanbieden! Deze prachtige serie kan u vinden in loten 1128 tot en met 1186, met daarin vervat niet minder dan 70 flessen Clos Saint-Denis en 52 flessen Clos de la Roche!
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...