Émilien Feneuil - Champagne van een andere orde

Émilien Feneuil is een relatief nieuwe naam in Champagne, maar zeker eentje om te onthouden. Nadat hij in 2006 het familiedomein overneemt, blijft hij de koers van zijn vader volgen en verkoopt hij zijn druiven aan o.a. Aurélien Laherte.

In 2008 komt hij in contact met de biologische landbouw en besluit het roer om te gooien en zijn gronden volgens deze principes te gaan bewerken. De bodem heeft enkele jaren nodig om voldoende te herstellen en vanaf 2015 beslist hij om zelf wijn te maken van zijn druiven.

Met hulp van bevriende wijnmakers zoals Aurélien Lurquin (nog een naam om te onthouden!) en Thomas Perseval maakt hij in zijn eerste vintage ongeveer 3.500 flessen Champagne. Deze zijn gemaakt van voornamelijk Pinot Meunier (40%), gevolgd door Chardonnay (28%), Pinot Noir (22%) en Petit Meslier (7%).

De wijnen van Émilien zijn door de kleine productie zeer moeilijk te verkrijgen, maar in onze oktober veiling kan u meebieden op 4 magnums (!) Champagne en 2 flessen Coteaux Champenois – in dit geval de rode stille wijn – van deze rijzende ster: lot 672 tot en met 676.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...