Domaine de la Grange des Pères

Domaine de la Grange des Pères wordt officieel opgericht in 1988 door Laurent Vaillé, wanneer hij het familiedomein van zijn vader overneemt. Hij stopt met verkopen van druiven aan de plaatselijke coöperatie en kiest er resoluut voor om zijn eigen koers te varen.

Na stages bij enkele groten der aarde zoals Jean-Francois Coche, Gérard Chave en Eloi Dürrbach (Domaine de Trévallon) heeft hij een uitstekende basis om in zijn thuisbasis nabij Aniane, in het departement Hérault, wijnen van wereldklasse te produceren. De eerste stokken die hij aanplant komen uit de wijngaarden van Chave en Dürrbach. Het zijn respectievelijk Syrah en Cabernet Sauvignon, die nog aangevuld worden met Mourvèdre en Counoise.

In 1995 beslist hij om ook een witte cuvée te maken op basis van Roussanne, met een gering aandeel Marsanne en Chardonnay.

De wijnen bereiken al snel een cultstatus onder liefhebbers. Laurent Vaillé, de bezieler van Domaine de la Grange des Pères, is ons spijtig genoeg dit jaar ontvallen. Zal dit het einde van een legende blijken te zijn, of wordt het domein succesvol voortgezet? Als testament hebben we gelukkig nog steeds zijn wijnen om te proeven. U kan 10 loten van de betreurde wijnmaker vinden in onze oktober veiling: lot 2020 tot en met 2029.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...