De oude garde van de Noordelijke Rhône: Marcel Juge en Raymond Trollat

Cornas
De Cornas is een oud wijngebied dat vanaf de 10e eeuw zeer grote naam en faam geniet. Cornas betekent verbrande aarde in het oude Keltisch. Door zijn ligging is het vaak de eerst geoogste rode wijn van de Noordelijke-Rhône. Als gevolg van verstedelijking en phylloxera heeft het veel te lijden gehad, maar een revival meemaakt vanaf de jaren tachtig met dank aan de inzet van getalenteerde wijnmakers.

Marcel Juge en Raymond Trollat
In de juni veiling vindt u weer enkele zeldzame parels uit de Noordelijke Rhône, waaronder 1990, 1991 en 1993 Cornas ‘Cuvée C’ van Marcel Juge (lot 2682-2684) en 1999 Saint-Joseph van Raymond Trollat (lot 2713).
Marcel Juge staat bekend om een zachte rusticiteit in zijn wijnen: veel aardse, peperige, vlezige, minerale tonen begraven in een kern van diep zwart fruit. 

“[Marcel Juge’s] wines are by far the most elegant and Burgundy-like in Cornas…” – Robert M. Parker, The Wines of the Rhône Valley

Trollat laatste is lange tijd onder de radar gebleven maar verdient evenveel lof als bekendere vertegenwoordigers uit de Cornas. Op de hellingen van graniet bewerkt hij tot 2005 de oude stokken die werden aangeplant door zijn grootvader. Raymond’s wijnen zijn pure, rustieke en levendige uitdrukkingen van Syrah die nu het nodige respect krijgen en zeer gezocht zijn. Inmiddels zijn de oude gaarden in het bezit van de broers Pierre en Jean Gonon die er met verve de nieuwe wijnscepter zwaaien.

Zowel Juge als Trollat zijn zeldzame vaandeldragers van de oudere jaargangen van hun appellation en het verheugt ons dat we die aan u nu mogen aanbieden.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...