Les Horées

Het piepjonge domein Les Horées wordt in 2019 opgericht door Catharina Sadde, een jonge Duitse met de ambitie om chef te worden.

Tijdens haar opleiding doet ze een stage bij  Schäfer-Frölich en wordt ze gebeten door de wijnmicrobe. Ze schrijft zich in voor een opleiding oenologie aan de befaamde wijnuniversiteit van Geisenheim.

Na afronding van haar studies, leert ze het vak verder bij bekende domeinen waaronder Domaine de la Romanée-Conti, de Vogüé en Marquis d’Angerville. Bij deze domeinen komt ze in aanraking met het biodynamisch wijnmaken en daar wil ze mee verder.

Tijdens haar verblijf in de Bourgogne leert ze ook haar toekomstige man, Guilhem kennen. Samen verwerven ze een klein aantal wijngaarden en beslissen ze om in 2019 de grote sprong te wagen en als zelfstandig wijnmakers aan de slag te gaan.

Ze bezitten ongeveer 1,3 hectare wijngaarden in Pommard, Volnay en Beaune en kopen ook nog druiven aan bij bevriende wijnboeren. In de wijngaard werken ze zoals gezegd op basis van de biodynamische principes en ook tijdens de vinificatie interveniëren ze zo weinig mogelijk. De wijnen krijgen maar een kleine dosis sulfiet mee bij botteling om de pure expressie van het terroir te behouden.

Ze kiezen ervoor om het domein “Les Horées” te noemen een verwijzing naar de oude Griekse feesten tijdens de wisseling van de seizoenen.

Catharina en Guilhem hebben er nu 2 oogstjaren opzitten, 2019 en 2020, waarin ze telkens maar enkele duizenden flessen gebotteld hebben verdeeld over verschillende wijnen waaronder de referenties die u in onze aankomende veiling kan vinden:
  • Bourgogne Aligote 'en Coulezain' & Bourgogne Blanc 'Aganippe' (lot 1858) ;
  • Bourgogne Rouge 'le Vieux Sage' & Coteaux Bourguignons 'Mon Poulain' (lot 1859) ;
  • Beaune 'les Prevolles' & Savigny les Beaune 'les Vermots' (lot 1860) en
  • Gevrey-Chambertin 'en Reniard' (lot 1861).

Het domein staat nog in de kinderschoenen maar heeft nu al een cultreputatie bij de insiders.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...