Jérôme Prévost – La Closerie ‘Les Béguines’

“The NV Extra Brut Les Béguines LC 19 showed brilliantly once again, bursting with aromas of orange rind, orchard fruit, red berries and peach, mingled with notions of walnuts and marzipan, as well as telltale hints of warm spices and fenugreek. Full-bodied, layered and concentrated, it's deep and complete, with huge reserves of fruit and structure, enlivened by a pillowy mousse. Concluding with a long, sapid finish, I continue to think this is one of Prévost's finest releases of the decade.” – 97/100, William Kelley, The Wine Advocate


De wijnen van Jérôme Prévost ontvangen tegenwoordig een warm onthaal van de wijncritici, maar zover was het nog niet toen hij de 2.2 hectare wijngaard overnam van zijn grootmoeder. In die tijd, en we hebben het over 1987, verkoopt hij zijn Pinot Meuniers nog aan een négociant.

Het is zijn goede vriend Anselme Selosse die Jérôme ertoe aanzet om vanuit zijn unieke wijngaard – ‘les Béguines in Gueux - een unieke Champagne te maken.

De meeste Champagnes worden op basis van Chardonnay en/of Pinot Noir gemaakt, maar in dit geval gaat om meer dan 40 jaar oude stokken Pinot Meunier. 

In 1998 begint Jérôme zijn eigen wijn te bottelen en volgt de lijn van het maken van wijn op een zo natuurlijk mogelijke manier, ook in de kelder: endogene gisten, bottelen zonder te klaren of te filteren en met een minimum aan sulfiet.

U vindt 3 loten van deze uitzonderlijke Champagne in onze september veiling bij de loten 977, 978 en 979.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...