Veilingkosten

Hieronder vindt u als koper een overzicht van alle kosten bij Sylvie's.

Hamerprijs, btw en koperscommissie

De hamerprijs is de prijs van een lot zoals het wordt afgehamerd in de veilingzaal. Het is de prijs vóór extra kosten.


Sylvie's kent 2 typen veilingen: reguliere veilingen en veilingen met wijnen "in bond". 

Reguliere verkoop, commissie 20% (inclusief BTW)

Op deze veilingen kunt u wijnen kopen waarover de BTW al is voldaan ('margeloten")  en wijnen waarvoor nog BTW dient te worden afgedragen. 

Bij een margelot betaalt u voor een lot van €100,00 enkel nog 20% commissie en dat geeft een aankoopprijs van €120,00. Wanneer een lot nog BTW-plichtig zou zijn, dan dient u nog €21,00 extra te betalen. 

BTW-loten worden gemarkeerd met een bullet achter het lotnummer of met een asterisk (in de app). 

Wanneer u handelaar bent of u koopt op firma, dan kunt u gebruik maken van faciliteiten in de BTW-regelgeving.

Verkoop in of onder bond, commissie 24,2% (inclusief BTW)

Bij een verkoop onder bond zijn alle loten in principe onderworpen aan BTW. De wijnen zijn tijdelijk vrijgesteld van BTW en accijnzen in de haven van Antwerpen, zolang ze op deze locatie zijn.

Na aankoop dienen BTW en accijns alsnog te worden voldaan. U betaalt als particuliere koper voor een lot met een hamerprijs van €100,00 aldus €24,20 commissie plus €21,00 BTW.  

Wanneer u handelaar bent of u koopt op firma, dan kunt u gebruik maken van faciliteiten in de BTW-regelgeving. De BTW over de hamerprijs kunt u vervolgens aftrekken dan wel verleggen of u bent vrijgesteld van betaling. U betaalt dan 20% commissie.

De opslag onder bond is tijdelijk beschikbaar en dit heeft tot gevolg dat in onderling overleg een dag en een tijdsslot zal worden overeengekomen voor het afhalen van uw aankopen. Wanneer u uw wijnen later afhaalt dan overeengekomen, is Sylvie's gerechtigd u kosten in rekening te brengen voor de extra ontstane opslagkosten. Deze kosten kunnen €500,00 per dag bedragen.


Transportkosten

U bent vrij om uw manier van transport te kiezen. U kunt uw wijnen zelf afhalen, door een transporteur naar keuze of u kunt tegen betaling een verzending door Sylvie's voor u laten organiseren. 

De transportkosten op uw factuur worden uitgedrukt als een enkel bedrag, afgezien van een all-risk verzekering. Het omvat kosten voor transport en verpakkingsmateriaal. De enige extra verpakkingskosten kunnen zijn voor piepschuimverpakking of vergelijkbare veilige verpakking. De traditionele verpakking van Sylvie's in dozen met een dubbele kartonnen laag brengt geen extra verpakkingskosten met zich mee.

Als u wijnen met een waarde van meer dan € 5000,00 in de Benelux koopt, bezorgen wij kosteloos de wijnen op afspraak. 


Gratis opslag

Gedurende een periode van maximaal 6 maanden na aankoop betaalt u geen opslagkosten.

Voor langdurig gebruik van deze opslag wordt een palletprijs van € 150,00 per pallet per maand in rekening gebracht, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Meer informatie over opslag voor een langere periode is te vinden onder ‘verzendvoorwaarden’.


Gratis veilingfoto's

Tot 10 foto's van uw veiling kunnen gratis worden aangevraagd. Wilt u meer foto's, dan kunt u een offerte aanvragen. Sylvie's biedt deze extra service als de capaciteit het toelaat.


Eenvoudig importeren

Als koper bent u bij het importeren van wijn naar een land buiten de EU verantwoordelijk voor de betaling van alle kosten in verband met de invoer. In de praktijk zullen vervoerders dit (mede) voor u regelen als invoer in uw land is toegestaan. 

Als Sylvie's het transport voor u organiseert, betaalt u de kosten volgens de specificaties van de koeriers voor deur-tot-deur levering, inclusief de kosten voor invoer.

U dient altijd de geldende voorschriften in uw land te controleren en u blijft uiteindelijk verantwoordelijk voor de betaling van eventuele importkosten. Sylvie's kan hiervoor nooit aansprakelijk worden gesteld.

DAE / EAD

Iedereen die in het bezit is van een accijnsvergunning kan een accijnsgeleidedocument (EAD) aanvragen via Sylvie's. De vergoeding hiervoor is € 50,00 ex BTW per document. Deze documenten worden gratis verstrekt wanneer uw aankopen € 15.000,00 of meer bedragen.


CERTIFICAAT VAN OORSPRONG VAN CHAMPAGNE

Sylvie's organiseert dit document voor € 12,50 per certificaat. Ze worden gratis verstrekt als uw aankopen € 15.000,00 of meer bedragen.


Bankkosten

Bankkosten worden uitsluitend gedragen door de koper. Als u met creditcard wilt betalen, brengen wij voor deze service 1,5% van de factuurwaarde in rekening. Voor creditcardbetalingen vragen we nieuwe kopers om hun uitdrukkelijke toestemming en volgen we een procedure om hun identiteit te verifiëren. Zonder de bereidheid om mee te werken aan deze procedure, accepteert Sylvie's geen betalingen per creditcard.


Diensten op maat

Kosten die niet op deze pagina worden vermeld, zijn kosten die kunnen voortvloeien uit op maat gemaakte services, op verzoek van de koper.


Geschiedenis van updates sinds 18 augustus 2019

- 28 september 2019

- EAD / DAE en certificaten van oorsprong gratis beschikbaar voor aankopen boven € 15.000,00

- Procedure toegevoegd voor nieuwe kopers die graag met creditcard betalen

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...