Veilingkosten

Hieronder vinden kopers een totaaloverzicht van de mogelijke kosten van hun aankopen bij Sylvie's. 


Hamerprijs en kopercommissie

De prijs van de wijnen die op de veiling tot stand komt, is de hamerprijs. Dit is de prijs van een lot zonder verdere kosten.  

De kopercommissie bedraagt 20% van de hamerprijs inclusief BTW en inclusief all-risk verzekerde opslag. De kopercommissie ex BTW bedraagt 16,53 %.

De kopercommissie bedraagt 20% van de hamerprijs inclusief all-risk verzekerde opslag, maar exclusief BTW voor veilingen van wijnen van buiten de EU (under bond).  


BTW

De BTW bedraagt 21%.

Alleen gemarkeerde loten in de catalogi zijn onderhevig aan BTW. De andere loten zijn vrij van BTW.

Alle kopers buiten de EU en zakelijke kopers uit EU-lidstaten (behalve de kopers uit België) betalen geen BTW aan Sylvie's. Alle andere kopers ontvangen 21% BTW op hun factuur bij de aankoop van een BTW-plichtig lot.     


Transportkosten

U bent vrij uw transport te kiezen: u kunt uw wijnen zelf afhalen, laten afhalen of door Sylvie's laten bezorgen. 

Wanneer Sylvie's voor u transport organiseert, betaalt u transportkosten aan Sylvie's. Sylvie's betaalt voor u de vervoerder.

Bij de vervoerskosten hanteert Sylvie’s één standaardtarief voor alle verschillende vervoerders. 

De transportkosten op uw factuur bestaan uit één bedrag. Ze zijn opgebouwd uit vervoerskosten, een bijdrage voor verpakkingsmateriaal, opslagkosten en een all-riskverzekering voor vervoer. De all-risk verzekering voor de opslag van uw aankopen valt onder uw kopercommissie. 

Er worden alleen afzonderlijke verpakkingskosten gerekend als het gaat om Styrofoam verpakkingen en vergelijkbare verpakkingen. Voor de traditionele verpakking van Sylvie's in dozen met een dubbelle kartonnen laag betaalt u niets extra.

Wanneer u in de Benelux voor meer dan €5000,00 aan wijnen koopt, bezorgen onze eigen chauffeurs u deze wijnen gratis. Uitgezonderd van dit transport zijn de (Wadden)eilanden.


Gratis opslag

Voor de periode van 6 maanden na aankoop betaalt u geen kosten voor opslag.

Bij langer gebruik van deze opslag wordt een palletprijs gerekend van €150,00 per pallet per maand, tenzij schriftelijk anders wordt overeengekomen. Meer informatie hierover vindt u bij de transportvoorwaarden.

 

Gratis veilingfoto's

Tot 10 veilingfoto's is de aanvraag gratis. Wanneer u meer foto's wenst, kunt u een offerte aanvragen. Het aanleveren van foto's is een extra service die Sylvie's biedt zolang de capaciteit dit toelaat.


Eenvoudig importeren

Als koper bent u bij import van wijn buiten de EU zelf verantwoordelijk voor de afdracht van alle aan import verbonden kosten. In de praktijk regelen vervoerders dit voor u wanneer import in uw land mogelijk is. 

Wanneer Sylvie’s voor u transport organiseert, betaalt u de kosten volgens de opgaaf van de vervoerders voor levering van deur tot deur met inbegrip van de kosten voor import. 

U dient zelf echter altijd na te gaan wat de situatie in uw land is en u blijft eindverantwoordelijke voor de betaling van deze importkosten. 


EAD

Iedere houder van een accijnsvergunning, kan via Sylvie’s een accijnsgeleidedocument (EAD) aanvragen. De kosten hiervoor zijn €50,00 ex BTW per document.

CERTIFICAAT VAN ORIGINE VOOR CHAMPAGNE

Sylvie's verzorgt dit certificaat voor uw wijnexport zonder extra kosten in rekening te brengen.


Bankkosten

De bankkosten zijn voor rekening van de koper. Wanneer u vraagt aan Sylvie's om uw creditcard te belasten, rekenen wij voor deze service 1,5% over de waarde van uw factuur.    


Maatwerk

Alle kosten die niet op deze pagina zijn genoemd, zijn kosten die ontstaan op basis van maatwerk op basis van uitzonderlijke, individuele verzoeken van een koper. 

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...