Unieke collectie Château Lafleur
Unieke collectie Château Lafleur veiling 24 & 25 april

Unieke collectie Château Lafleur

Het piepkleine Château Lafleur ligt als een diamant in de kroon van Pomerol geklemd tussen illustere namen Petrus, La Fleur-Pétrus en Vieux Chateau Certan. Net als haar buurtgenoten is de architectuur van Lafleur zo behoudend als dat de wijnen overweldigend zijn. Een argeloze voorbijganger kan niet weten dat er verhuld achter de betrekkelijk onopvallende façade één van de grootste wijnen van Bordeaux wordt gemaakt.

Hoewel Lafleur al langer bestaat, ligt het fundament van de huidige reputatie aan het eind van de 19de eeuw. In 1947 komen de zussen Thérèse en Marie Robin aan het hoofd van het bedrijf te staan. Samen beschermen zij de traditionele werkwijzen en bouwen verder aan de kwaliteit. In 2002 neemt hun achterneef Jacques Guinaudeau het roer over. Hij is dan al sinds 1985 bij Lafleur verantwoordelijk voor het maken van de wijn.

De exceptionele kwaliteit en complexiteit van de Grand Vin is allang geen geheim meer. Naast dat er een aanzienlijke groot aandeel Cabernet Franc in de blend wordt gebruikt, maken het specifieke terroir, de oude wijnstokken en een oogst met een extreem laag rendement dit tot een superster van wereldklasse. Robert Parker is niet voor niets een groot liefhebber en ziet Château Lafleur als één van zijn favoriete Bordeaux wijnen

Met een kleine productie van maar rond de 12.000 flessen per jaar is het uniek dat er op onze aankomende Lenteveiling maar liefst 107 flessen - inclusief 6 magnums - worden aangeboden. Het overgrote deel van de wijnen is af domein gekocht (alle loten vóór het jaar 2000) en afkomstig uit een zeer goed gepreserveerde collectie. De conditie van de aangeboden flessen is uitstekend te noemen.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...