Sylvie's in de pers

Hoe verkoop je wijnen op een veiling? (2)

Mijn fles Château Cheval Blanc 1988 is aangekomen bij het veilinghuis Sylvie’s. Daar wordt ze nauwkeurig bestudeerd door professionals. Er wordt gekeken naar de kleur van de wijn, de vulling in de fles (wijn verdampt met de jaren), de staat van de capsule en het etiket. Bij twijfel wordt onderzocht of de fles geen vervalsing is. Enkele dagen later krijg ik een rapport.

Wijnjournalist Bruno Vanspauwen beantwoordt in zijn rubriek Wijnwijs in De Standaard elke week een prangende vraag over wijn.

Lees het artikel

Hoe verkoop je wijnen op een veiling? (1)

Hoe verkoop je wijnen op een veiling? Deze vraag krijg ik regelmatig van mensen die een wijnkelder geërfd hebben. Of teveel wijn hebben gekocht. Of wijnen van een bepaalde streek niet meer graag drinken. Of bezwijken voor de lokroep van de fors gestegen prijzen. Maar wat zijn hun wijnen vandaag waard?   

Wijnjournalist Bruno Vanspauwen beantwoordt in zijn rubriek Wijnwijs in De Standaard elke week een prangende vraag over wijn.

Lees het artikel

De jacht op vervalste topwijnen

Topwijnen worden vaker vervalst dan u denkt. Maar er zijn nieuwe, hoogtechnologische snufjes om de echtheid ervan te controleren. Enter de apps en de chips in het château.

Lees het artikel

Vijf vragen over investeren in wijn

De prijzen van de topwijnen staan nog altijd niet terug op het niveau van zes jaar geleden, volgens de prijzenautoriteit Liv-ex. En toch hebben we vijf goede jaren achter de rug. Investeren in wijn voor dummies.

Lees het artikel

De experts van Sylvie’s Wine Auctions veilen wijn met passie

Het bedrijf veilt meer dan 150.000 flessen wijn per jaar, tegen een totaalbedrag van circa 12 miljoen euro. Het kent kopers en fans uit de hele wereld maar gek genoeg is Sylvie’s Wine Auctions in Nederland bij het grote publiek nog relatief onbekend.

Lees het artikel
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...