Sylvie's in de pers

Op bezoek bij de wijnveiling | ‘Gemiddeld 165 euro voor een fles’

Een wijn met Petrus, Mouton Rothschild of Romanée-Conti op het etiket is geld waard. Het veilinghuis Sylvie’s in Antwerpen speelt een sleutelrol in de wereld van de topwijnen.

Artikel van Jan Scheidtweiler voor Sabato, De Tijd, 15 december 2023. Fotografie Alexander d'Hiet. Lees het artikel

'Wijn is minder risicovol dan aandelen'

'Wijn is minder risicoval dan aandelen' - Wijn is opniew populair als belegging

Beleggen in wijn? Het klinkt als een enigszins uit de hand gelopen hobby, maar dat is het allerminst. Bij het Antwerpse veilinghuis Sylvie's veranderen jaarlijks tienduizenden flessen absolute topwijn van eigenaar. "Wijn zit in de lift als belegging, maar net zoals met auto's of kunst is het uitkijken geblazen."

Artikel van Filip Michiels voor Trends Magazine, 13 januari 2023. Fotografie Emy Elleboog. Lees het artikel

Why are fine wine prices going through the roof?

The European tradition is to buy wine young and cellar it. Asian collectors prefer to press the fast-forward button, Jancis Robinson, 5th March 2022 Lees het artikel

Het Hoogste Bod - TV serie over Vlaamse veilinghuizen

Wat gebeurt er achter de schermen van een veilinghuis? Een verhaal over bieden, over prachtige objecten en over willen winnen... Het is een wereld die fascineert, maar die weinigen echt kennen. In 'Het Hoogste Bod' geven veilingmeesters van 12 uiteenlopende Vlaamse veilinghuizen een kijkje achter de schermen, een inkijk in hun wereld. 

Het hoogste bod: vanaf 27 oktober elke woensdag om 21.30 uur op VRT1.   Lees het artikel

Whisky Passion Magazine: uw verzameling verkopen via een veiling

Stel je partner is overleden en laat je een verzameling van 1200 flessen bijzondere whisky na. Wat doe je dan als weduwe (of weduwnaar, al komt dat zelden voor, whisky is toch vaak een mannending)? Een optie is een veilinghuis in de arm te nemen.

Tekst: Jurgen van Dijk;
Foto’s: Jurgen van Dijk en Sylvie’s Wine Auctions
Whisky Passion, Magazine, publicatie Juli 2021

  Lees het artikel

Alle Zaken op een Rijtje

Een kijkje in de wereld van Sylvie's is sinds afgelopen zaterdag 22 augustus 2020 mogelijk dankzij een televisie opname voor Alle Zaken op een Rijtje. De uitzending is ook terug te zien via YouTube.  Lees het artikel

Wijn onder de veilinghamer: eenmaal, andermaal, schol !

Sotheby's en Christie's zijn wereldbekend als veilinghuizen voor wijn. Maar ook in Vlaanderen is er een veilinghuis dat wijnen over de hele wereld verkoopt: Sylvie's.

Aart Schutten is gespannen. Over een paar uur gaat de veiling van start en hij is de veilingmeester, de man met de hamer. Dat vergt zoveel concentratie en alertheid dat hij om het uur afwisselt met iemand anders. Er worden immers meer dan tweeduizend loten geveild, waarvan vele meer dan één wijn omvatten: van champagnes, over wijnen uit Bordeaux, Bourgogne, Côte Rôtie, Hermitage, Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Chianti, Brunello di Montalcino, Rioja, Ribera del Duero, Duitsland en Californië, naar cognac, whisky, port en zelfs trappist van Westvleteren.

Verschenen in Magazine Knack. 
https://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/wijn-onder-de-veilinghamer-eenmaal-andermaal-schol/article-longread-1524769.html
Lees het artikel

Hoe verkoop je wijnen op een veiling? (2)

Mijn fles Château Cheval Blanc 1988 is aangekomen bij het veilinghuis Sylvie’s. Daar wordt ze nauwkeurig bestudeerd door professionals. Er wordt gekeken naar de kleur van de wijn, de vulling in de fles (wijn verdampt met de jaren), de staat van de capsule en het etiket. Bij twijfel wordt onderzocht of de fles geen vervalsing is. Enkele dagen later krijg ik een rapport.

Wijnjournalist Bruno Vanspauwen beantwoordt in zijn rubriek Wijnwijs in De Standaard elke week een prangende vraag over wijn.

Lees het artikel

Hoe verkoop je wijnen op een veiling? (1)

Hoe verkoop je wijnen op een veiling? Deze vraag krijg ik regelmatig van mensen die een wijnkelder geërfd hebben. Of teveel wijn hebben gekocht. Of wijnen van een bepaalde streek niet meer graag drinken. Of bezwijken voor de lokroep van de fors gestegen prijzen. Maar wat zijn hun wijnen vandaag waard?   

Wijnjournalist Bruno Vanspauwen beantwoordt in zijn rubriek Wijnwijs in De Standaard elke week een prangende vraag over wijn.

Lees het artikel

De jacht op vervalste topwijnen

Topwijnen worden vaker vervalst dan u denkt. Maar er zijn nieuwe, hoogtechnologische snufjes om de echtheid ervan te controleren. Enter de apps en de chips in het château.

Lees het artikel

Vijf vragen over investeren in wijn

De prijzen van de topwijnen staan nog altijd niet terug op het niveau van zes jaar geleden, volgens de prijzenautoriteit Liv-ex. En toch hebben we vijf goede jaren achter de rug. Investeren in wijn voor dummies.

Lees het artikel

De experts van Sylvie’s Wine Auctions veilen wijn met passie

Het bedrijf veilt meer dan 150.000 flessen wijn per jaar, tegen een totaalbedrag van circa 12 miljoen euro. Het kent kopers en fans uit de hele wereld maar gek genoeg is Sylvie’s Wine Auctions in Nederland bij het grote publiek nog relatief onbekend.

Lees het artikel
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...