DE BESTE RESULATEN

AFHALING WERELDWIJD

VEILIGE OPSLAG & TRANSPORT

KOSTELOZE TAXATIE

Wijnen verkopen via de veiling

Indien u wijnen via de veiling wil verkopen, verzoeken wij u een lijst met daarop een overzicht van uw wijnen aan ons te mailen. 

Wij zullen u het overzicht met de taxatie van de wijn per fles in perfecte staat terug sturen. Wanneer u besluit de wijnen te laten veilen, spreken wij met u een commissie af. De hoogte van deze commissie is afhankelijk van de hoeveelheid en waarde van de wijnen en ligt gewoonlijk tussen de 6% en 10%. Bij een inbreng van getaxeerde ondergrens van €10.000,00 of meer, wordt met u een tarief op maat voor de commissie overeengekomen.

Wij spreken met u ook een datum af waarop de wijnen fysiek in ons veilinghuis moeten zijn. Indien gewenst, halen we de wijnen kosteloos bij u af via een allrisk verzekerd transport.

U krijgt van ons een consignatieborderel met alle voorwaarden, afspraken en het overzicht van de ingebrachte wijnen.

Twee weken voor de veiling ontvangt u het definitieve overzicht van de door u ingebrachte wijnen. Binnen drie weken na afloop van de veiling wordt u in cash of per bank uitbetaald.

Onverkochte loten worden opnieuw in veiling gebracht tegen een lagere prijs of u kunt ze terugnemen. Dit gebeurt in overleg met u.

Indien u meer informatie wenst, aarzelt u dan niet contact met ons op te nemen. 

Vermeld hier uw wijnen
(Download het Excel formulier)
Verkoop uw wijnen zonder Excel formulier

Sylvie's Wine Auctions richt zich op echte wijnliefhebbers wereldwijd. Heeft u speciale wijnen die u wilt verkopen? U bent van harte welkom bij Sylvie's.

Sylvie's behoudt zich het recht voor om flessen te weigeren die niet voldoen aan de internationale vraag of wanneer er twijfel bestaat over de authenticiteit van de wijnen.

Wanneer u geïnteresseerd bent in het veilen van uw wijnen bij Sylvie's, kunt u een offerte aanvragen.

Wij bieden u een schatting van de veilingwaarde van uw wijnen. Behalve wanneer we de flessen al fysiek hebben kunnen beoordelen, is deze waardering gebaseerd op flessen in perfecte staat.

Na uw akkoord maken we een afspraak over het transport van de wijnen naar Antwerpen. Indien gewenst halen we de wijnen kosteloos bij u af via een allrisk verzekerd transport.

Wanneer de wijnen aan ons worden overgedragen, ontvangt u een borderel. Dit is een contract tussen u en Sylvie's Wine Auctions. Het contract bevat een beschrijving van de aan ons overhandigde wijnen en onze algemene voorwaarden.

Sylvie's behoudt zich het recht voor om eerder afgegeven taxaties aan te passen na beoordeling van de feitelijke staat van de flessen in onze kantoren in Antwerpen.

Wanneer u besluit (als particulier uit de EU) om uw wijnen of collectie te laten veilen, zullen we een verkoopcommissie overeenkomen, afhankelijk van de hoeveelheid en de waarde van de wijnen. Het bedrag is een percentage van de hamerprijs en is inclusief BTW.

De waarde van de wijnen wordt beïnvloed door de staat van het etiket, de capsule en de kurk, de vulling en de conditie van de wijn.

In sommige gevallen verlenen wij een voorschot op uw bijdrage.


 

In onderling overleg spreken we een limiet af waaronder uw wijnen niet zullen worden verkocht. Deze limiet is de reserveprijs en deze prijs wordt niet in de catalogus vermeld.

De reserveprijs zal nooit hoger zijn dan de low estimate.

Wanneer de wijnen worden ontvangen door Sylvie's, worden ze aangeboden op de eerst mogelijke veiling, tenzij met u anders is overeengekomen. 

In de regel zullen we de wijnen gratis ophalen met een allrisk verzekerd transport.

Wanneer we de wijnen niet zelf ophalen, of wanneer u niet voor deze mogelijkheid kiest, kunt u uw wijnen naar Antwerpen of Den Haag brengen.

Voor elke veiling is de aanlevering van wijnen mogelijk tot ongeveer 3 weken voorafgaand aan de veiling.

Onze wijnexperts zullen een nauwkeurige beschrijving opstellen op basis van de fysiek aanwezige flessen. Deze beschrijving komt voor in uw contract en later in onze catalogus.

Ongeveer twee weken voorafgaand aan de veiling ontvangt u het definitieve overzicht van uw bijdrage inclusief de lotnummers behorend bij uw inbreng en de catalogus in PDF.

De catalogus is met de grootste zorg samengesteld. Hierdoor kunnen potentiële kopers hun aankopen voorbereiden.  


Het transport naar Sylvie's, door Sylvie's zelf uitgevoerd, en de opslag zijn verzekerd. De wijnen worden bewaard in een geconditioneerde en goed beveiligde ruimte.

De kosten van transport, opslag en verzekering zijn inbegrepen in uw commissie.

Woensdag na de veiling publiceren wij de veilingresultaten op onze website. We informeren onze verkopers ook individueel over de verkoopresultaten van hun loten.

De resultaten tonen de hamerprijzen. De hamerprijs is het bedrag waarop een lot door de veilingmeester wordt afgehamerd en waarin geen additionele kosten zijn verwerkt. Bij uitbetaling ontvangt u de hamerprijs met aftrek van de afgesproken commissie.

Sylvie's betaalt u de opbrengst van de verkoop van uw wijnen uit onder aftrek van de afgesproken commissie. 

U geeft aan Sylvie's aan of u in contanten en/of per bank wenst te worden uitbetaald. Voor de uitbetaling per bank dient u op schrift uw IBAN aan Sylvie's door te geven. U kunt uw IBAN aangeven op het borderel of per e-mail. Wanneer u in contanten wenst te worden uitbetaald, dient u een kopie van het borderel te kunnen overhandigen als bewijs. Contante betalingen vinden slechts op afspraak plaats.

Zakelijke inbrengers dienen Sylvie's een factuur te sturen alvorens Sylvie's tot uitbetaling overgaat. Alle gegevens voor de opmaak van deze factuur stuurt Sylvie's in het verkoopresultaat. Het verkoopresultaat ontvangt u uiterlijk op de eerste woensdag na de veiling. 

Sylvie's betaalt u binnen 21 dagen uit. Sylvie's begint direct na de veiling met de eerste uitbetalingen.

Wanneer u bij Sylvie's koopt en verkoopt, behoort u tot de eerste inbrengers die worden uitbetaald. Sylvie's betaalt uit uw zonder aftrek van het bedrag van uw aankopen. U wordt verzocht uw aankopen apart te voldoen binnen 7 dagen na de veiling. 
 

Mochten uw loten onverhoopt onverkocht zijn gebleven, dan bieden wij u de mogelijkheid deze loten in een volgende veiling opnieuw in te brengen. Uw wijnen bieden wij maximaal 3 veilingen aan.

Wanneer wijnen opnieuw worden ingebracht, stelt Sylvie’s een lagere prijs voor. Wanneer u handhaving van de oorspronkelijke prijzen wenst, kunt u dit verlangen. U heeft ook altijd de mogelijkheid uw wijnen niet hernieuwd ter veiling aan te bieden.

Retourneren van onverkochte loten

Onverkochte loten bezorgt Sylvie's bij u terug zodra zij bij u in de buurt is. Desgewenst stuurt Sylvie's de wijnen aan u op tegen betaling van een geringe vergoeding. U mag de wijnen ook altijd zelf afhalen. 

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...