DE BESTE RESULATEN

AFHALING WERELDWIJD

VEILIGE OPSLAG & TRANSPORT

KOSTELOZE TAXATIE

Wijnen verkopen via de veiling

Als u wijnen op een van onze veilingen wilt verkopen, stuur ons dan een lijst met een overzicht van uw wijnen.

We zullen het overzicht aan u teruggeven met een waardering van de wijn per fles, uitgaande van een goede staat. Als u besluit om de wijnen te veilen, zullen wij met u een commissie onderhandelen. Het bedrag van deze commissie hangt af van de hoeveelheid en de waarde van de wijnen en ligt meestal tussen 6% en 10%. Voor een zending die we waarderen op een ondergrens van € 10.000 of meer, wordt een aangepast commissietarief met u overeengekomen.

We zullen ook met u een datum afspreken waarop de wijnen fysiek in ons veilinghuis moeten zijn. Indien nodig halen wij de wijnen gratis van u op.

Wij geven u een consignatieborderel met alle voorwaarden, overeenkomsten en een overzicht van de ingebrachte wijnen.

Twee weken voor de veiling ontvangt u een definitief overzicht van de wijnen die u hebt binnengebracht. Binnen drie weken na het einde van de veiling wordt u contant of per bankoverschrijving betaald.

Niet verkochte kavels worden opnieuw geveild tegen een lagere prijs of u kunt ze terugnemen. Dit gebeurt in overleg met u.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Vermeld hier uw wijnen
(Download het Excel formulier)
Verkoop uw wijnen zonder Excel formulier

Sylvie's Wine Auctions richt zich op echte wijnliefhebbers wereldwijd. Heeft u speciale wijnen die u wilt verkopen? U bent van harte welkom bij Sylvie's.

Sylvie's behoudt zich het recht voor om flessen te weigeren die niet voldoen aan de internationale vraag of wanneer er twijfel bestaat over de authenticiteit van de wijnen.

Als u geïnteresseerd bent in het veilen van uw wijnen bij Sylvie's, kunt u een offerte aanvragen.

Wij bieden u een schatting van de veilingwaarde van uw wijnen. Deze waardering is gebaseerd op flessen in perfecte staat, tenzij we al afwijkingen hebben ontdekt.

Na uw akkoord maken we een afspraak over het transport van de wijnen naar Antwerpen. In de regel zullen we de wijnen zelf ophalen met een verzekerd transport gratis.

Wanneer de wijnen aan ons worden overgedragen, ontvangt u een vrachtbrief. Dit is een contract tussen u en Sylvie's Wine Auctions. Het contract bevat een beschrijving van de aan ons overhandigde wijnen en onze algemene voorwaarden.

Sylvie's behoudt zich het recht voor om eerder afgegeven beoordelingen aan te passen na beoordeling van de feitelijke staat van de flessen in onze kantoren in Antwerpen.

Wanneer u besluit (als particulier uit de EU) om uw wijnen of collectie te laten veilen, zullen we een verkoopcommissie overeenkomen, afhankelijk van de hoeveelheid en de waarde van de wijnen. Het bedrag is een percentage van de hamerprijs en is inclusief BTW.

De waarde van de wijnen wordt beïnvloed door de staat van het etiket, de capsule en de kurk, de vulling en de bewaarcondities.

In sommige gevallen verlenen wij een voorschot op uw bijdrage.


 

In vertrouwen zullen we een limiet overeenkomen waaronder uw wijnen niet worden verkocht. Deze limiet is de minimumprijs en deze prijs wordt niet in de catalogus vermeld.

De reserveprijs zal nooit hoger zijn dan de lage schatting.

Wanneer de wijnen worden ontvangen door Sylvie's, worden ze aangeboden in de eerst mogelijke veiling, tenzij anders overeengekomen. 

In de regel zullen we de wijnen gratis ophalen met een verzekerd transport.

Wanneer we de wijnen niet zelf ophalen, of als u niet voor deze mogelijkheid kiest, kunt u uw wijnen naar Antwerpen of Den Haag brengen.

Voor elke veiling is de aanlevering van wijnen mogelijk tot ongeveer 3 weken voor de veiling.

Onze wijnexperts zullen een nauwkeurige beschrijving opstellen op basis van de fysiek aanwezige flessen. Deze beschrijving komt voor in uw contract en later in onze catalogus.

Twee weken voor de veiling ontvangt u het definitieve overzicht van uw bijdrage inclusief hun veilingpartijnummers en ook de catalogus zelf in PDF.

De catalogus is met de grootste zorg samengesteld. Hierdoor kunnen potentiële kopers hun aankopen voorbereiden. Sylvie's garandeert de gevolgen van fouten in de catalogus die aan haar kunnen worden toegeschreven.


Het (eigen) transport naar Sylvie's en de opslag zijn verzekerd. De wijnen worden bewaard in een geconditioneerde ruimte.

De kosten van transport, opslag en verzekering zijn inbegrepen in uw verkoperscommissie.

Woensdag na de veiling publiceren wij de veilingresultaten op onze website. We informeren onze verkopers ook individueel over de verkoopresultaten van hun kavels.

De resultaten tonen de hamerprijzen exclusief onze commissie.

Sylvie's betaalt u de opbrengst van de verkoop van uw wijnen uit onder aftrek van de afgesproken commissie. 

U geeft aan Sylvie's aan of u in contanten en/of per bank wenst te worden uitbetaald. Voor de uitbetaling per bank dient u op schrift uw IBAN aan Sylvie's door te geven. U kunt uw IBAN aangeven op het borderel of per e-mail. Wanneer u in contanten wenst te worden uitbetaald, dient u een kopie van het borderel te kunnen overhandigen als bewijs. Contante betalingen vinden slechts op afspraak plaats.

Zakelijke inbrengers dienen Sylvie's een factuur te sturen alvorens Sylvie's tot uitbetaling overgaat. Alle gegevens voor de opmaak van deze factuur stuurt Sylvie's in het verkoopresultaat. Het verkoopresultaat ontvangt u uiterlijk op de eerste woensdag na de veiling. 

Sylvie's betaalt u binnen 21 dagen uit. Sylvie's begint direct na de veiling met de eerste uitbetalingen.

Wanneer u bij Sylvie's koopt en verkoopt, behoort u tot de eerste inbrengers die worden uitbetaald. Sylvie's betaalt uit uw zonder aftrek van het bedrag van uw aankopen. U wordt verzocht uw aankopen apart te voldoen binnen 7 werkdagen na de veiling. 
 

Mochten uw loten onverhoopt onverkocht zijn gebleven, dan bieden wij u de mogelijkheid deze loten in een volgende veiling opnieuw in te brengen. Uw wijnen bieden wij maximaal 3 veilingen aan.

Wanneer wijnen opnieuw worden ingebracht, stelt Sylvie’s een lagere prijs voor. Wanneer u handhaving van de oorspronkelijke prijzen wenst, kunt u dit verlangen. U heeft ook altijd de mogelijkheid uw wijnen niet hernieuwd ter veiling aan te bieden.

Retourneren van onverkochte loten

Onverkochte loten bezorgt Sylvie's bij u terug zodra zij bij u in de buurt is. Desgewenst stuurt Sylvie's de wijnen aan u op tegen betaling van een geringe vergoeding. U mag de wijnen ook altijd zelf afhalen. 

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...