ALLE VEILINGEN ZIJN LIVE TE VOLGEN

VANAF UW BEELDSCHERM

Wijnen kopen bij Sylvie's

Groot en gevarieerd aanbod van hoog niveau
Strenge wijnselectie en gedetailleerde catalogi
Makkelijk deelnemen
2 online platforms

Nergens anders dan bij Sylvie's vindt u op veilingen dit hoge niveau aan wijn in zo'n groot, gevarieerd en zorgvuldig gecontroleerd aanbod. Dit maakt Sylvie's uniek.

Na registratie kunt u eenvoudig op de volgende manieren deelnemen :

 • live online via uw smartphone of tablet (platform via de gratis Sylvie's app)
 • online voor het plaatsen van biedingen voorafgaand aan de veiling (platform via deze website)
 • in de veilingzaal  
 • telefonisch 
 • per e-mail 
 • via schriftelijk afgegeven mandaat. Sylvie's brengt in dit geval namens u uw biedingen uit in de veilingzaal. 

Alle mogelijkheden kunt u tijdens eenzelfde veiling gebruiken. Voor elk online platform dient u zich apart te registreren. Wij adviseren u om per lot voor één manier te kiezen om te voorkomen dat u tegen uzelf biedt. 

U kunt de veilingen online volgen via uw smartphone, tablet of beeldscherm. Voor het volgen van de veiling vanaf uw beeldscherm is geen registratie nodig.

Betaling, afhaling en verzending

Betaling van uw aankopen dient binnen 7 dagen na de veiling plaats te vinden en afhaling binnen 21 dagen. Op verzoek bieden wij u gratis opslag voor 6 maanden, onder de voorwaarde dat u tijdig heeft betaald. Deze opslag is temperatuurbeheerst, goed beveiligd en allrisk verzekerd.

Wanneer u niet in de gelegenheid bent uw wijnen zelf af te halen, kunnen wij voor u een transport organiseren. We brengen u de transportkosten in rekening die vervoerders aan ons berekenen. Vraagt u ons gerust naar de mogelijkheden.

Aankopen voor meer dan €5.000,00 per veiling in de België en Nederland bezorgen wij gratis via een allrisk verzekerd transport. 


Koperscommissie

De koperscommissie bedraagt 19% in 2024. Dat is exclusief de btw die in het land van bestemming van toepassing is. 

Verzending wereldwijd met FedEx en DHL
Verpakking op maat. Sylvie's gebruikt o.a. verpakkingen van Vinologix en Europack
Mogelijkheid temperatuurgecontroleerd transport voor wijnprofessionals (in een aantal landen)
6 Maanden gratis temperatuurgecontroleerde, goed beveiligde en allrisk verzekerde opslag
 • Waarom kopen bij Sylvie's ?

  Sylvie's is het thuis voor allen met een passie voor wijn

  Het hart van Sylvie's ligt in de passie voor wijn. Via de veiling delen wij als team ons enthousiasme met u. Het aanbod aan wijn ligt bij Sylvie's op een hoog niveau en kent een grote omvang en variëteit. De afwisseling betreft landen, streken, formaten en oogstjaren. Echte wijn(authenthificatie)kennis kan alleen door gedrevenheid en ervaring worden opgebouwd. Als instituut bestaat Sylvie's al meer dan 30 jaar en daar profiteert u van bij de selectie van de wijnen voor de veiling.   

  Wij bieden u:

  - live ( online) veilingen in het Engels naast andere mogelijkheden om deel te nemen

  - strenge selectie van wijnen

  - gedetailleerde catalogi, ook verkrijgbaar in Excel

  - goede foto's van de wijnen, extra foto's zijn (beperkt) gratis aan te vragen

  - gemak en keuze bij het bieden

  - georganiseerd transport wereldwijd (mits toegestaan in uw land van bestemming en u zelf aan de vereisten kunt voldoen)

  - een open, onafhankelijke en transparante werkwijze

  - een aantrekkelijk en overzichtelijk tarief

  - gratis bezorging van aankopen boven €5.000,00 in België, Nederland en Luxemburg (met uitzondering van de eilanden) 

 • Wat betekent transparant werken?

  Wanneer u niet in de buurt van Antwerpen woont, en dat is voor de meeste deelnemers aan de veiling van Sylvie's het geval, is het voor u wellicht niet makkelijk om u ter plaatse op de veiling te oriënteren. Door transparant te werken, willen wij voor u zo benaderbaar mogelijk zijn. Wij doen dit door middel van het geven van gedetailleerde informatie, het bieden van biedplatformen die u de keuze geven om deel te nemen zoals het u het beste past en middelen om het veilingverloop te toetsen.  

  Het veilingproces en de voorwaarden staan op de website en de app beschreven.

  U kunt de veiling live volgen in de veilingzaal en live online, dat wil zeggen dat u via een videoverbinding de veiling in real time kunt zien op de Sylvie’s app. Het gebruik van deze app is gratis.

  U heeft de gelegenheid om de wijnen persoonlijk te komen beoordelen. Dat kan op afspraak na publicatie van de veiling. We zijn van maandag tot en met vrijdag doorlopend geopend tijdens kantooruren.

  Wij streven naar een volledige fotografie van de wijn in onze catalogi. Indien u dit wenst, kunnen wij extra foto's toesturen. Voor het maken van meer dan 10 extra foto's kan een vergoeding worden gevraagd. Alle foto's kunnen het logo van Sylvie's bevatten. Aan deze service kunt u echter geen onbeperkte rechten ontlenen en u heeft geen recht op foto's zonder dit logo.

  Sylvie’s heeft een eenvoudige kostenstructuur en in de footer van de website vindt u bij de tab “afhalen en verzenden” de indicatieve transportkosten per land zodat u van tevoren kunt inschatten wat uw deelname zal gaan kosten met uitzondering van de kosten van de importheffingen in uw land van bestemming. Die kosten staan niet op onze factuur maar op die van uw vervoerder.  

  De verkoopresultaten, vanaf 2012, vindt u in het veilingarchief op onze website. Het archief geeft de hamerprijzen. De hamerprijzen zijn de prijen die u de veilingmeester hoort afroepen tijdens de veiling en het zijn de gerealiseerde verkoopprijzen zonder koperscommissie en additionele kosten. Additionele kosten bestaan uit de kosten voor het transport, de allrisk verzekering en overheidsafdrachten zoals btw, accijns en milieu-, import- en verpakkingsheffingen.

  Er is een veilingkalender zodat u uw deelname kunt plannen.

  Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht. Wanneer u belt, krijgt u een medewerker aan de lijn. 

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...