Levering & Transport

AFHALEN & VERZENDEN


We helpen u graag aan een overzicht waar al uw vragen zijn uitgewerkt over het verzenden en afhalen van wijn.

Wanneer u klikt op de blauwe tabs, ziet u daaronder de landen verschijnen waar we dit overzicht al hebben gemaakt. Op dit moment vindt u op de website voornamelijk informatie over landen binnen de EU, maar dat zal snel veranderen.
 


Goed om te weten: de One-Stop-Shop (OSS) zonder shop

Waar gaat het over?

Op 1 juli zijn alle landen in de Europese Unie (EU) begonnen met het One-Stop-Shop systeem (OSS). Wanneer u bij Sylvie's een btw-lot koopt en u heeft geen btw-registratie in de EU maar u wilt uw wijn wel laten afleveren in een land binnen de EU, dan heeft u hiermee te maken. De regeling geldt weliswaar B2C, maar zonder registratie als bedrijf, wordt u - uitzonderingen daargelaten - beschouwd als een particulier. U betaalt voortaan over uw aankoop de hoogte van de btw van het land van bestemming. Een overzicht van de verschillende hoogten van btw in de EU vindt u hier. U kunt uw taal selecteren en een overzicht met btw-tarieven openen. Voor alles wat u op de veiling kunt kopen, geldt het standaard btw-tarief in het overzicht van de EU. Een bescheiden deel van de loten op de veiling is een btw-plichtig lot.

De term One-Stop-Shop heeft overigens niets te maken met een winkel zoals een warenhuis een One-Stop-Shop is. Het wil enkel zeggen dat wij als digitaal - en fysiek - platform nu een nieuw belastingloket hebben gekregen voor de afdracht van btw voor de doelgroep van deze regeling. Voorheen was er ook één loket, maar werd alle btw in het land van vestiging afgedragen. In ons geval was dat in België en betaalde u 21% Belgische btw.  

Hoe is het OSS te gebruiken?
Wij geven u allen graag de mogelijkheid om van dit systeem gebruik te maken, maar er zijn door ons wel strikte voorwaarden aan verbonden, aangezien de betaling van de btw weliswaar bij 1 loket mogelijk is, maar de terugvordering van de btw in het land van bestemming dient plaats te vinden en dat kunnen er 27 zijn. Zolang we niet in de situatie komen dat we btw moeten terugvorderen, kunt u bij ons een btw-lot kopen. U ontvangt hiervoor een aparte factuur. Wanneer u ons de juiste facturatiegegevens stuurt, en u betaalt op tijd, zijn er geen nadere  noemenswaardigheden bij het kopen van een btw-lot. Meer informatie over het OSS vindt u bij de uitgewerkte landinformatie.

Wat valt buiten de regeling?
Wanneer u bij de export van uw wijn gebruik maakt van een bonded warehouse, of u exporteert uw aankopen rechtstreeks naar een land buiten de EU, dan heeft u met het OSS niets te maken. Dat geldt ook wanneer u margeloten koopt en dat zijn de meeste loten.

Wanneer u het antwoord op uw vragen op onze website niet vindt, neemt u dan contact met ons op. We helpen u graag verder. U kunt ons mailen of bellen: +32 377769077 

Augustus 2021

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...