Algemene verkoopvoorwaarden

Deze verkoopvoorwaarden worden momenteel herzien. In het Engels staat reeds de bijgewerkte versie.

Team Sylvie's. 

17 april 2021

Algemeen

Sylvie's is een openbare veiling. De veiling vindt plaats in een veilingzaal te Antwerpen en is live, telefonisch en live online te volgen. De voertaal is Engels. De veiling vindt plaats onder toezicht van een deurwaarder die ter plaatse aanwezig is.

De veilingmeester start het biedproces door een prijs af te roepen en deelnemers de gelegenheid te geven om hoger te bieden. U bent de nieuwe eigenaar van een lot op het moment dat u als eerste de hoogste prijs biedt en de veilingmeester het bod u toewijst door het af te hameren.

Voor zowel verkopers als kopers is de verkoop onherroepelijk. Er is expliciet geen bedenktijd na aankoop. 

De veiling kan telefonisch, live online en meestal ook in de veilingzaal gevolgd worden. Sylvie's biedt zowel een WEB-site als een APP-site aan. Bovendien kunt u uw biedingen plaatsen door ons een e-mail te sturen voordat de veiling begint. Tijdens de veiling bieden wij een rescue-dienst aan, maar in dat geval kan deelname niet worden gegarandeerd. Het staat u vrij om alle manieren om te bieden gelijktijdig te gebruiken. Als u zowel een maximum bod als een live bod op een kavel plaatst, verzoeken wij u dit alleen op de APP te doen om te voorkomen dat u biedingen tegen uzelf plaatst.

Biedingen geplaatst op onze website zijn absentee biedingen en alleen zichtbaar voor de veilingmeester. Zij kunnen worden gewijzigd. Biedingen geplaatst op onze APP-site zijn live online en zichtbaar na publicatie van onze catalogus. Zij kunnen niet worden gewijzigd omdat zij onmiddellijk van invloed zijn op de biedingen van anderen.

De veilingmeester begint het biedproces met het noemen van een startprijs en nodigt het publiek uit om hoger te bieden. U bent de nieuwe eigenaar van een lot wanneer de veilingmeester het bieden staakt en u het hoogste bod hebt uitgebracht.

De experts van Sylvie's beschrijven met zorg en toewijding de te verkopen kavels en zullen dienovereenkomstig een startprijs bepalen. Wanneer het bieden stopt bij gelijke hoogste biedingen, gaat het lot naar de bieder die als eerste zijn bod heeft geplaatst. Alle schriftelijke en op onze WEB- en APP-site geplaatste biedingen worden daartoe automatisch geregistreerd.

In geval van een geschil tussen de biedingen in de veilingzaal en de biedingen die schriftelijk of online werden geplaatst, hebben de biedingen in de zaal voorrang. De in de zaal uitgebrachte biedingen komen op de eerste plaats, de telefonisch uitgebrachte biedingen op de tweede plaats. Er kan discussie ontstaan wanneer een live online bod dat op de APP-site is geplaatst, niet eerder dan seconden nadat een kavel in de zaal is verkocht, zichtbaar wordt voor de veilingmeester. Om de kans op een dergelijke situatie te verkleinen, laat de veilingmeester duidelijk weten dat hij op het punt staat de hamer op het lot te laten vallen.

Wijnen kunnen worden betaald en meegenomen door de koper, onmiddellijk nadat de hamer op het lot is gevallen, met uitzondering van biedingen die zijn geplaatst op de APP site, aangezien deze biedingen pas zichtbaar zullen zijn op onze facturen na integratie van alle systemen.

Deelnemers in de veilingzaal kunnen hun aankopen onmiddellijk mee naar huis nemen, behalve hun succesvolle biedingen die op de APP geplaatst werden. Alle andere deelnemers zijn welkom om hun wijnen af te halen vanaf de 4e dag na de veiling.

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...