Een feest voor liefhebbers van Barolo. Superbe wijnen van Rinaldi in groot- en kleinformaat
Tabak, leer, en de geur van rozen en viooltjes. Superbe Barolo's van Giuseppe Rinaldi in verschillende flesformaten. Zie ook de foto's hieronder.

Superbe Rinaldi's.

Voor Barolo liefhebbers heeft Giuseppe Rinaldi – ‘Beppe’ voor vrienden - een bijna mythische status. Bijgenaamd 'Citrico' vanwege zijn scherpe opmerkingen, wordt hij wereldwijd geprezen als één van de meest gerespecteerde en uitgesproken wijnproducenten van zijn tijd.

Het wijnhuis Rinaldi is aan het eind van de 19de eeuw opgericht door een voorvader van Beppe. Zelf begon hij zijn carrière als dierenarts om pas in 1992, na het overlijden van zijn vader Battista, het familiebedrijf over te nemen. In de zomer van 2018 overleed de grootmeester en staan zijn dochters Marta en Carlotta trots aan het roer. Marta had sinds 2010 al een groot aandeel in het vinifiëren van de wijnen. 

Kenmerkend voor Rinaldi is de klassieke en traditionele stijl. De wijnen zijn buitengewoon elegant en hebben een formidabel bewaarpotentieel. Beppe was compromisloos als het ging om puurheid en het in evenwicht zijn met de natuur. Het ging hem om de ziel van de wijn en niet om de winst. Net als zijn neef Bartolo Mascarello - ook een Barolo icoon - was Beppe meer dan alleen een wijnmaker. Een zeer betrokken mens met een grote interesse voor politiek, cultuur en maatschappij. Maar vooral altijd trouw aan zijn eigen waarden en normen.

Giuseppe Rinaldi behoort al jarenlang tot meest beminde en gewilde Barolo producenten. Met maar 6 ha aan wijngaarden is de productie dan ook zeer beperkt. Van oudsher wordt het overgrote deel van de wijnen alleen maar verkocht aan vaste, trouwe klanten. Hierdoor is er maar een zeer beperkt aantal flessen beschikbaar voor andere liefhebbers.

De wijnen komen uit de beste wijngaarden van de plekken waar traditiegetrouw de sneeuw als eerste is weggesmolten. Tot en met 2009 was het in Barolo toegestaan om druiven van verschillende wijngaarden te blenden en op het label te vermelden. Giuseppe was zelfs van mening dat dit de beste kwaliteit opleverde.

Tot groot ongenoegen mocht hij zijn Barolo’s ‘Brunate - Le Coste’ en ‘Cannubi San Lorenzo - Ravera’ welke hij al sinds 1993 maakte, niet meer produceren. In reactie daarop introduceerde hij in 2010 twee nieuwe wijnen: Barolo ‘Brunate’ - met een klein toegestaan deel druiven uit de ‘Le Coste’ wijngaard - en ‘Tre Tine’, een blend van druiven van ‘Ravera’ ‘Le Coste’ en ‘Cannubi San Lorenzo’.

Dat Rinaldi tot de absolute top van Barolo behoort is overduidelijk. Wij zijn dan ook trots om op onze Lenteveiling een prachtige selectie aan te mogen bieden. Waaronder loten ‘Brunate-Le Coste’, ‘Cannubi San Lorenzo - Ravera’, ‘Brunate’ en ‘Tre Tine’ uit de periode 2009 - 2015; goede tot uitstekende wijnjaren. Naast normale flessen worden er ook een aantal magnums aangeboden.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...