Natuurwijn uit de Auvergne

Pierre Beauger is een rasechte ‘Auvergnat’ en een vaandeldrager van de natuurlijke wijnbeweging.
Hij leert het vak van andere wijnmakers en na een 10-tal jaren werken voor anderen, besluit hij om zich in 2001 te vestigen in het dorp Montaigul-le-Blanc, even ten zuiden van Clermont-Ferrand in het hart van het departement Puy-de-Dôme. Hier voelt hij zich thuis en kan hij zijn talent ten volle ontplooien, terwijl zijn vrouw de gite runt bij hen thuis.

De eerste jaren huurt hij enkele wijngaarden beplant met Gamay en Chardonnay, waarna hij in 2004 zijn eigen wijngaarden aanplant. Hier kiest hij voor de druivensoorten Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en Syrah. Hij kiest resoluut voor een natuurlijke aanpak, zowel in de wijngaard als bij de vinificatie. Er wordt enkel gewerkt met natuurlijke bestrijdingsmiddelen en in de wijnkelder laat hij alles op z’n natuurlijke beloop. De wijnen worden soms pas na vele jaren rijping op oude vaten gebotteld.

Zijn wijnen zijn dan ook een weerspiegeling van zijn persoonlijkheid, atypisch, een beetje gek maar vooral ook heel genereus met een ongekende energie. Ze dragen namen die heel erg tot de verbeelding spreken: ‘Jauni Rotten’, ‘le Champion Magique’, ‘Pourquoi Paille’… Deze unieke en zeldzame wijnen worden alom geprezen, maar zijn spijtig genoeg haast onvindbaar.

Wij zijn dan ook bijzonder opgetogen om u 6 loten van deze mythische wijnmaker aan te mogen bieden. U vindt enkele flessen en magnums in de loten 2964 – 2969.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...