Clos l’Église-Clinet 1947

De jaargang 1947 staat te boek als één van de beste ooit in Bordeaux. Een zeer hete en droge zomer zorgt ervoor dat de druiven optimaal kunnen rijpen. De koelte van het Pomerol plateau, met diepe kleilagen die precies voldoende water vasthouden, maakt dat hier de beste wijnen worden gemaakt. Een toonbeeld hiervan is de legendarische Clos l’Église-Clinet 1947.

L’Église-Clinet in Pomerol is een welbekende naam bij alle wijnliefhebbers. De historie gaat terug tot 1803 wanneer Jean Rouchut een deel van een wijngaard koopt, Clos l’Église, die later het hart van het domein vormt. In 1882 wordt het naburige Domaine de Clinet opgekocht en samengevoegd met voornoemde wijngaard tot Clos l’Église-Clinet.

Tot 1954 wordt de wijn ook onder deze naam op de markt gebracht en het is pas vanaf 1955 dat de huidige naam Château l’Église-Clinet wordt gebruikt.

Jaargang 1947 wordt door Robert Parker verschillende malen bekroond met een perfecte score:
 

“The 1947 L'Église-Clinet is a tour de force in wine-making. It is one of the greatest wines I have ever tasted. If only more than 100 points could be bestowed! […] L'Église-Clinet must be the sleeper chateau of the century! Unfortunately, the small production has ensured that few people have ever tasted this wine.” – 100/100, Robert Parker


U kan deze legendarische wijn vinden in loten 17, 18 en 19 in onze juni veiling.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...