Armand Rousseau ‘Clos de la Roche’ 1978

Domaine Armand Rousseau uit Gevrey-Chambertin, behoeft geen introductie bij de wijnkenner: dit domein behoort immers sinds begin 20e eeuw tot de topproducenten in Bourgogne. Zoon Charles, die in 1959 het roer overneemt, weet enkele van de meest gegeerde grand cru’s toe te voegen aan de reeds in zijn bezit zijnde wijngaarden, zoals oa. ‘Clos de Bèze’, ‘Clos des Ruchottes’ en ‘Clos de la Roche’.

De grand cru ‘Clos de la Roche’  is het enige perceel in bezit van Rousseau dat niet gelegen is in Gevrey-Chambertin, maar wel in Morey-Saint-Denis. En zoals de naam doet vermoeden, bestaat de ondergrond hier uit een bodem met veel rotsen, waaronder zich een rijke kalklaag bevindt. De wijnen zijn dan ook diep & stevig en leunen aan bij het karakter van ‘le Chambertin’.

Combineer het talent van deze wijnmaker, met het uitstekende terroir en een gezegend groeiseizoen zoals in 1978 en je krijgt een legendarische wijn! Sylvie’s Wine Auctions is dan ook bijzonder opgetogen om 4 flessen van deze wijn te mogen aanbieden in de aankomende februari veiling: loten 1533 & 1534!

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...