La Tâche

La Tâche had al eeuwenlang een goede reputatie als wijngaard, maar een deel van de velden die we nu kennen onder deze naam, was tot 1932 bekend als Les Gaudichots. Bij verkoop mochten deze velden verkocht worden onder twee namen: Les Gaudichots of La Tâche. Met als gevolg dat Domaine de la Romanée-Conti (DRC), met enkele wijngaarden in Les Gaudichots in bezit, begin jaren dertig over wil gaan tot de formele herbenaming.

De familie Liger-Belair, onder leiding van Comtesse Liger Belair, die op dat moment al meer dan honderd jaar La Tâche bezit, is het daar niet mee eens. Het geschil leidt tot een rechtszaak, maar de familie kan de rechter niet overtuigen.  

Nog voordat het proces is afgerond, overlijdt de Comtesse. Zoals zo vaak na het verdelen van een erfenis, en door een ongelukkige samenloop van omstandigheden, moeten er bezit worden verkocht. In dit geval ook wijngaarden. Hierdoor komt het perceel La Tâche van Liger Belair nu ook in handen van DRC en ontstaat het monopool La Tâche.  

Officieel zijn er nog steeds twee delen van La Tâche:  de hoger gelegen velden dragen nog steeds de  naam La Tâche – les Gaudichots, en de lager gelegen delen kennen we als La Tâche. Het zijn echter enkel de lager gelegen delen die Grand Cru wijngaarden zijn.

Het succes komt niet vanzelf. Pas vanaf 1985 wordt de wijn op de wijngaard biologisch verbouwd onder leiding van Aubert de Villaine krijgt de wijn geleidelijk aan zijn mythische status en breekt een voorspoedige tijd aan. Sinds begin 2022 is de leiding overgedragen aan Bertrand de Villaine en Perrine Fenal, kleindochter van Henri Leroy en de dochter van de legendarische Lalou Bize Leroy (Domaine Leroy - Domaine d'Auvenay).  

Wij nodigen u uit om onze brede selectie van La Tâche in deze veiling te ontdekken. Op de veiling vindt u La Tâche in de loten 1331 tot en met 1361. Enkele loten bevinden zich nog in hun originele houten kist.

In totaal vindt u 90 flessen DRC op deze veiling, niet enkel La Tâche, en ook in Magnum.
 
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...