BTW-LOTEN EN MARGELOTEN

Sylvie's biedt op de veiling btw-plichtige loten aan en margeloten. U kunt het verschil zien in de catalogi: bij de btw-plichtige loten staat het woord "btw" erbij geschreven. 

Alle kopers betalen btw over de koperscommissie, zoals wij beschrijven in blokje 1, tenzij
 

  • uw wijn de EU verlaat. U betaalt in dat geval minder btw. Leest u dan verder bij blokje 2.
  • u een btw-plichtig lot koopt. U betaalt meer btw. Leest u dan verder bij blokje 3.

1.0 MARGELOTEN

De meeste loten op de veiling zijn margeloten. U betaalt over het gewonnen lot belasting over de koperscommissie maar niet over de hamerprijs. Deze belasting is niet aftrekbaar of verlegbaar en daarom ook niet zichtbaar op uw factuur. 

U betaalt 21% Belgische btw over 19% koperscommissie (in totaal 22,99%). 

Voorbeeld
Voor een lot met een hamerprijs van €100,00 betaalt u €122,99 ex transportkosten.

2.0 EXPORT BUITEN DE EU 

Parcels

Wij regelen voor u het wijntransport voor parcels en zorgen voor het verkrijgen een bewijs van export. U ontvangt 0% btw op uw factuur. Het zelf afroepen van parcels is niet mogelijk.

Pallets

Het zelf afhalen van pallets wijn is het uitgangspunt, mits wij verzekerd zijn van een rechtsgeldig bewijs van export. Dat betekent dat uw vervoerder in staat moet zijn de vereiste exportdocumenten op te (laten) maken. Bij het gebruik maken van een vlieg- of zeehaven in de EU maar buiten België, is eveneens een eAD vereist. Het eAD is een document waarmee de binnengrenzen van de EU mogen worden gepasseerd voor het transport van handelswijn.

3.0 BTW-PLICHTIGE LOTEN

In alle andere gevallen dan genoemd bij punt 1 en 2, betaalt u niet alleen btw over kopercommissie maar ook over de hamerprijs.

Bent u een particulier, dan draagt Sylvie's voor u de btw af in het land van bestemming. De hoogte van de btw aldaar is bepalend.

Heeft u echter een bedrijf, dan mag u de btw op uw factuur:

  • aftrekken van uw belastingaangifte (België) en anders
  • ontvangt u de wijn als intracommunautaire levering. U betaalt pas btw zodra u de wijn doorverkoopt aan een particulier (verleggen van btw). Het btw tarief in het land van verbruik is bepalend.  

Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...