Booker Vineyards Paso Robles

De beste en beroemdste wijngebieden van Californië zijn ontegenzeggelijk Napa en Sonoma. Op een bescheiden afstand gevolgd door het minder prestigieuze Paso Robles. Booker Vineyards heeft de afgelopen twee decennia met groot succes gewerkt om de achterstand te verkleinen.

Het verhaal van Booker lijkt op het scenario uit een Hollywood film. Toen de hoofdrolspeler, voormalig zakenman Eric Jensen, zonder veel kennis van wijn in 2001 het kleine wijndomein Booker overnam, was hij de zot van de familie. Na jaren keihard leren en te werken aan compromisloze kwaliteit wordt Eric tegenwoordig beschouwd als één van de meest getalenteerde wijnmakers van Californië.

In de wijngaarden staan voornamelijk Rhône druivensoorten aangeplant, waarvan een overgroot deel Syrah. Mede door de lage opbrengst produceert Booker pure en geconcentreerde wijnen die overtuigend eleganter zijn dan wijnen uit de rest van Paso Robles.

Omdat deze ‘boutique winery’ een zeer beperkte productie heeft en  - mede door de aanhoudend juichende, internationale wijnpers - een steeds grotere groep bewonderaars krijgt, zijn de wijnen van Booker Vineyards schaars. Met loten 2659 t/m 2663 in onze veiling is een serie met verschillende bottelingen en jaargangen te vinden.

Opmerkelijke wijnen van het wijnhuis zijn: ‘Vertigo’, deze komt van een extreem steile wijngaard en wordt net als ‘Fulldraw’ gemaakt als traditionele Rhône blend maar dan in de elegante Booker stijl. ‘Oublié’, is een blend waarin weinig voorkomende (vergeten) druivenrassen uit de Rhône worden gebruikt, in een verfijnde Chateauneuf-du-Pape stijl. ‘Fracture’ is een icoon met alleen het beste deel van de Syrah oogst. ‘Ripper’ is de meest elegante wijn van Booker, gemaakt van top Grenache. Naast deze mooie serie produceert het huis een zeer klein aantal flessen spectaculaire Tempranillo. Soms gebruikt het wijnhuis cijfers op het etiket zoals 22 & 24. Deze indicatie geeft een extra lange vatrijping aan.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...