Loten 729 en 730
Philipponnat 'Clos des Goisses' - een Champagne legende onder de radar

Philipponnat - 'Clos des Goisses'

Zelden op onze veiling te vinden is 'Clos des Goisses' van Philipponnat. Deze top Champagne kenmerkt zich door een groot bewaarpotentieel, waarbij jaren geduld is vereist alvorens 'Clos des Goisses' zich in al zijn facetten toont.

'Clos des Goisses' komt van een steile en op het zuiden gerichte wijngaard in Mareuil-sur-Ay. Met haar kalkachtige bodem vormt deze wijngaard één van de warmste terroirs van de Champagne streek. 

Voor het eerst geproduceerd in 1935, was 'Clos des Goisses' in de eerste jaren een blend van voornamelijk Chardonnay aangevuld met Pinot Noir. 'Clos des Goisses' was één van de eerste Champagnes die voort werd gebracht uit de oogst van één wijngaard, iets wat in die jaren ongebruikelijk was.

Tegenwoordig bevat 'Clos des Goisses' ongeveer 2/3 Pinot Noir en 1/3 Chardonnay en wordt merendeels vergist in temperatuur gecontroleerde stalen tanks en deels in barriques.

Op de veiling
De op deze veiling aangeboden Clos des Goisses uit het sublieme jaar 2008 wijkt van de huidige regels af en bestaat uit 55% Chardonnay en 45% Pinot Noir en is merendeels vergist in barriques.  

U vindt de 2008 'Clos des Goisses' en de Philipponnat Rosé in loten 729 en 730.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...