Franz Hirtzberger

Franz Hirtzberger Senior is in 1983 één van de oorspronkelijke grondleggers van de Vinea Wachau, een vereniging die de kwaliteit van de wijnen uit de Wachau bewaakt en promoot. Daar hoort onder andere bij dat alle druiven met de hand dienen te worden geoogst en het terroir op natuurlijke wijze dient te worden gerespecteerd.

De familie Hirtzberger kocht eind 19e eeuw haar eerste wijngaarden in het dorp Spitz aan de Donau. De wijnmakerij ligt aan het westelijke uiteinde van de beroemde Oostenrijkse Wachau, in het koelste gedeelte, dat het dichtst bij de bergen ligt. De terrasvormige Singerriedel wijngaard heeft de familie legendarische status verleend voor haar Riesling, terwijl de Honivogl hetzelfde heeft gedaan voor de Grüner Veltliner.

"In elke levensfase worden de beste resultaten bereikt door zorgzaamheid" zegt Franz Hirtzberger, "dit geldt vooral voor de wijnstok".

De uitspraak weerspiegelt de passie van Franz Sr. en Jr. voor het maken van écht grote wijn.

De fermentatie van de wijnen vindt plaats in roestvrij stalen vaten om de wijn daarna verder te laten rijpen op vaten van oud eikenhout. De interventies in de kelder zijn minimaal, maar dragen substantieel bij aan de unieke kenmerkende karakteristieken van de beroemde wijnen van de Hirtzbergers. “Kruidig”, “exotisch” en “perfect evenwichtig”, zijn maar enkele trefwoorden voor deze uitzonderlijke wijnen. In combinatie met het uitstekende bewaarpotentieel van zowel de Riesling als de Grüner Veltliner, zijn dit wijnen van wereldklasse!
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...