Domaine des Murmures

Maximale wijn met minimale middelen: Emmanuel Lançon heeft één doel voor ogen wanneer hij vanuit de Provence naar de Jura trekt en dat is de allerbeste wijnen maken die de streek te bieden heeft, met zo min mogelijke inmenging in de natuur.

Bij aankomst in de Jura begint hij bevriende wijnmakers te helpen in de wijngaard en bij de vinificatie. Pas vanaf 2012 start hij met het maken van z’n eigen wijnen in zéér kleine hoeveelheden. Hij bewerkt ongeveer 0,8 hectare - beplant met Chardonnay, Savagnin, Poulsard en Trousseau - op een minimalistische wijze. Met veel respect voor de natuur om de expressie van het terroir tot maximale uitdrukking te brengen.

Ook in de kelder grijpt Emmanuel zo min mogelijk in: geen toevoeging van zwavel of stikstof, geen klaring noch filtering van de wijnen voor het bottelen. De wijnen zijn erg intens, puur en zuiver.

De wijnen van Emmanuel zijn momenteel zo gewild dat ze haast onmogelijk te vinden zijn. U kan deze "virtuele" wijnen bemachtigen in onze april veiling in loten 2541 tot en met 2544. U vindt er maar liefst 2 magnums.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...