Vosne-Romanée ‘les Gaudichots’

Domaine Forey kent een lange geschiedenis in de Côte-de-Nuits. Het is in 1840 opgericht door de overgrootvader van de huidige wijnmaker Régis Forey.

Het domein ligt vlak naast Domaine de la Romanée-Conti en beschikt over enkele uitzonderlijke percelen Pinot Noir in de grand cru wijngaard Echezeaux maar ook in de premier crus ‘les Petits Monts’ en ‘les Gaudichots’ - beide gelegen in Vosne-Romanée.

Deze laatste wordt ook wel het ‘kleine broertje’ genoemd van de beroemde ‘la Tâche’ grand cru, omwille van de met elkaar vervlochten geschiedenis van deze wijngaarden: een deel van de opbrengst van ‘les Gaudichots’ ging na 1936 op in ‘la Tâche’.

Régis bezit ongeveer 0,30 hectare van ‘les Gaudichots’ en produceert hier een mannelijke stijl van wijnen, gericht op concentratie en diepte. De wijnen hebben daardoor wat tijd in de kelder nodig om op dronk te komen.

“[…] the mouthfeel of the larger-scaled flavors is positively gorgeous thanks to the abundant dry extract that buffers the moderately firm tannins shaping the sophisticated finish. This saliva-inducing effort already possesses excellent depth and persistent and more should develop in due course.” – (92-94)/100, Allen Meadows, Burghound


U vindt enkele flessen van deze zeer exclusieve wijn in de loten 1845, 1846 & 1847.
Top

Een ogenblik geduld aub. Uw zoekopdracht wordt uitgevoerd...